Özel sektör ve devlet eliyle yürütülen bu çalışmaların Kemalpaşa Belediyesi tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Uğurlu, "Ne yazık ki Kemalpaşa Belediyesi yönetimi bu yatırımları bir sıçrama tahtası olarak kullanamıyor. Belediyenin iyi yönetilememesi nedeniyle kiraz diyarının kabuğunu kıramadı" dedi.

Asfaltlamada Kızılca unutuldu


Kemalpaşa Belediyesi Grup Başkanı Vekili Arif Uğurlu, Ak Parti Meclis Üyeleri Mehmet Akyürek, Selahattin Öztürk, ilçeye bağlı mahalle ve köyleri ziyaret ederek, halkın sorunlarını dinliyor. Yukarı Kızılca'da çarşı esnafı ve kahvehanede oturan köylüler ile sohbet eden Uğurlu, Kemalpaşa Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini, bu yüzden ilçenin istenilen hamleleri yapamadığını savundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçenin köy yollarını asfaltladığını belirten Uğurlu, kiraz memleketi Yukarı Kızılca ve çevresindeki köy yollarının hala asfaltlanmadığını belirterek, "Asfalt kiraz için çok önemlidir.

Kiraz'ın asıl memleketi Yukarı Kızılca ve çevresidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi köy yolları asfaltlamasında öncelik Kızılca'nın olmalı hemen akabinde de tüm ova yollarının asfaltlanması tamamlanmalıydı bu noktada işler eksik yapılmıştır hatalım süreç izlenmiştir" dedi.

Halilbeyli'deki yangına itfaiye Manisa'dan!

'Hayvancılık İhtisas Organize Bölgesi' Halilbeyli Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan bir yangına Turgutlu ilçesinden gelen itfaiye araçlarıyla müdahale edildiğini ifade eden Uğurlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 50 kilometre çemberi içerisindeki bir
yerdeki yangını söndürmeye Manisa'dan itfaiye geliyor. Ören'e acilen bir itfaiye istasyonu yapılmalı. Böylece Armutlu, Yiğitler, Parsa'nın itfaiye ihtiyacı giderilir" diye konuştu.

"Kemalpaşa'nın geleceği ipotek altına alındı"

Kemalpaşa'nın iki mahallesinin arası iki şehir arasından uzak olduğunun altını çizen Uğurlu şunları söyledi: "Bu mahallelerin birbirlerine bağlanması lazım. Bu mahalleleri konutla değil iktisati yapıyı birbirine bağlayarak yapabilirsiniz. Bağyurdu'ya Otomotiv
Sanayi yapılıyor. Halilbeyli hayvancılık bölgesi. Kemalpaşa'yı uçuracak olan Lojistik Köy. Bu çeperi birbirine bağladığınızda insanlar zaten pozisyonlarını alır. Belediyeler sadece merkezi hükümetten gelen parayla yönetilmez. Belediye kendi kaynaklarını
oluşturmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki bütçesinin yüzde 94.7'sini Ankara'daki İller Bankası'ndan gelen gelir oluşturuyor. Belediye bir kaynak oluşturmamış. İzmir yatırım almıyor. Şehire yatırım yapabilecek iş çevrelerinin önünün açılması gerekiyor. Aynı çalışmanın Kemalpaşa için de yapılması lazım. Kemalpaşa köy görüntüsünden kurtulamadığı için ilçe turizm bölgesi olamadı. Kemalpaşa Belediyesi'nin önümüzdeki dönemi tamamen biriken borçlar nedeniyle ipotek altına alınmış durumda"

"Belediyenin toplu konut projesi biterilemeyecek"


Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Akyürek, Kemalpaşa Belediyesi tarafından toplu konut yapmak amacıyla kredi çekilerek Kemalpaşa - Torbalı yolu üzerinde 60 dönümlük arsa satın alındığını belirterek, şunları söyledi: "Belediye başkanı tarafından 2014 yılında anahtar teslim sözü verildi. Bırakın anahtar dağıtmayı alınan arsanın planlamalarının dahibitmesi çok zor görülüyor. Bu bölgeye konut yapılıp halka satılması planlanıyordu. Ancak plansız, programsızlık nedeniyle projenin bitmesi mümkün gözükmüyor. Bölgenin 5 binlik planları bile yapılamadı henüz. Bu projenin yerinden ilçenin Atatürk Mahallesi gibi gecekondu bölgelerinde kent yenileme projesi
uygulanabilirdi. Hem ilçe kötü görüntüsünden kurtulur hem de durumu iyi olmayan vatandaşlar ucuza konut sahibi olurdu. 2011 yılı aralık itibariyle 22 milyon TL gerçekleşen bütçe, belediyenin toplam borcu ise 22 milyon TL'dir."