MHP Ankara İl Başkanlığı'nın Sheraton Otel'de düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, bu toplantıyla birlikte 5-6-7 Nisan tarihlerini kapsayan Ankara'nın tüm il ve ilçelerinde 3 gün sürecek olan yoğunlaştırılmış seçim programını başlattıklarını duyurdu. Ülkenin çok ciddi kaos sürecinden geçtiğini iddia eden Paçacı, işsizlik sürecinin arttığını bunun da toplumda bir travmaya sebep olduğunu söyledi. Halkın "ben ve ötekiler", "bizden ve sizden olmayan" şeklinde çözüldüğünü söyleyen Paçacı, Türkiye'nin hiçbir zaman bu dönemdeki gibi bir kutuplaşma yaşamadığını ifade etti. HSYK, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'da yapılan değişikliklerle yargının AK Parti'ye göre dizayn edildiğini savunan Paçacı, "Yargının bağımsız ve tarafsız olması ilkeleri tahrip edilmiştir" dedi.

12 Haziran seçimlerini 1946 seçimlerine benzeten Paçacı, AK Parti'nin seçim sürecinde MHP'ye yönelik seçim dış psikolojik savaş uygulayarak seçimlere hazırlandığını iddia etti.


"TERÖRİST BAŞI İLE NEYİN MÜZAKERESİNİ YAPIYORSUNUZ?"


Abdullah Öcalan'ın bir mahkum olmaktan ziyade siyasal bir muhataba dönüştürüldüğünü belirten Paçacı, "Buradan iktidara soruyoruz; Öcalan İmralı'da neyin müzakeresini yapıyorsunuz? Müzakereler ne şekilde devam ediyor? Türk milletinden neyi gizliyorsunuz? Daha açık bir şekilde soruyorum; seçimlerden sonra gündeme getireceğiniz yeni Anayasa'da PKK'nın hangi talepleri Anayasal teminat altına alacaksınız? Bunları bilmek seçime giden milletimizin en tabi hakkıdır" şeklinde konuştu.

YGS sınavındaki şifreleme iddialarına da değinen Paçacı, ÖSYM Başkanı'nın yaptığı açıklamaların şüphelerini ortadan kaldırmaya yetmediğini ifade etti. Sınavda yaşanan skandaldan AK Parti'yi sorumlu tutan Cihan Paçacı, MHP'nin bu işin sonunu bırakmayacağını kaydetti.


"ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVI KALKACAK, ASGARİ ÜCRET 825 TL OLACAK"


İşsizlik ve yoksulluğun MHP iktidarında çözüleceğini söyleyen Paçacı, "Her yıl yaklaşık 700 bin yeni istihdam sağlanacak, muhtaç durumdaki ailelerin en az 1 tanesi işe yerleştirilecektir" dedi.

Asgari ücretin yarısı kadar "Aile Sigortası" yardımı yapılacağını da belirten Paçacı, muhtaç durumdaki ailelerin aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Plan Kart vereceklerini belirtti. Bu kartın sadece mahallesindeki ve sokağındaki küçük esnafta geçerli olacağını söyleyen Paçacı, "Böylece hem muhtaç ailelerin ihtiyaçları karşılanacak, hem de küçük esnafın gelişmesi için önemli bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

65 yaşını doldurmuş muhtaç durumdaki vatandaşlara da ayda 250 TL maaş vereceklerini belirten Paçacı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çalışanların ücret artışları enflasyon oranındaki artışla tespit etmek yerine, ekonomik büyümeden de pay alacak şekilde belirlenecektir. Bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacaktır. Asgari ücret yükseltilecek, 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 TL olacaktır. Öğretmenlere, Araştırma görevlilerine okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına her ay yaklaşık 310 lira araştırma-geliştirme tazminatı verilecektir. Kadrolu olmayan sözleşmeli ve geçici çalışan öğretmenler dahili kadrolara yerleştirilecektir" şeklinde konuştu.

İlköğretimdeki öğrencilere beslenme eğitimi verileceğini belirten Paçacı, ortaöğretim ve yüksek öğretimdeki öğrencilere yurt ve barınma kredisini sağlanacağını söyledi. Paçacı ayrıca, üniversiteye giriş sınavını da kaldıracaklarını ifade etti. MHP'nin Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine ve içeriğinin boşaltılmasına asla izin vermeyeceğini söyleyen Cihan Paçacı, "Anayasa'dan Türk Milleti ibaresinin kaldırılması asla kabul edilmeyecektir" dedi.

Bir gazetecinin "Sayın Bahçeli Güneydoğu'da miting yapacak mı?" sorusuna ise Paçacı, "Miting programlarını henüz planlamadık. Planlama aşamasında. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin her yerinde, her karış toprağında siyasi faaliyetlerini sürdürmektedir, sürdürmeye de devam etmektedir. Ülkemizin bugün karşı karşıya bulunduğu bu hassas durumu değerlendiriyoruz ve programlarımızı bu değerlendirme çerçevesinde geliştiriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin her bölgesine gidecektir. Ve her bölgesinde siyasi faaliyetlerini gerçekleştirecektir" diye cevap verdi.

Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya da, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve üniter yapısını aşmaya çalışanların karşılarındaki en büyük engelin MHP ve onun kadroları olduğunu belirterek, "Bu programımıza uygun olarak, bugün buradan startını verdiğimiz ve 3 gün sürecek olan hızlandırılmış çalışmamızla 25 ilçemizde hedefimiz tam 1 milyon Ankaralının elini sıkmak, onların sesine kulak vermek ve seçim beyannamemizi Ankaralı hemşehrilerimize takdim etmektir" şeklinde konuştu.