MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, İl Başkanı Zekai Kaya, parti yöneticileri ve üyeleri Tebrizkapı Çarşısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kazım Karabekir Paşa'nın 'Doğu'nun Paris'i' olarak nitelendirdiği Erzurum'un belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadığına işaret eden Oktay Vural, 23 Temmuz Erzurum Kongresinde alınan 'vatan bir bütündür parçalanamaz, manda ve himaye kabul edilmez' kararların AKP iktidarı tarafından çözüm süreciyle silindiğini ileri sürdü. Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural "Bugün geldiğimiz bu noktada PKK meşrulaştırılacak noktaya gelmiştir. İşte nereden nereye geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK'yı tasfiye etmek istiyordu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti PKK'yı meşrulaştırarak KCK paralel devlet yapılanmasını ortaya koyuyor. Tablo bu. Öcalan akil insanları, TBMM'de komisyon istedi. Onlar oldu. Teröre yardım ve yataklık suçunu bizzat Başbakan yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerleri batıya çekiliyor.PKK adım adım terör örgütü olmaktan çıkarılıyor. Başbakan dik dur. Dik durmasını beceremiyorsun" diye konuştu.

"ERDOĞAN VE ÖCALAN AYNI DAĞIN YELLERİ"

MHP'nin barış ve çözüm sürecine ilişkin görüşünü soran gazetecilere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daha önceleri terörle ilgili olarak Meclis'te yaptığı konuşmaları tabletten izleten MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan aynı konulardaki iki ayrı düşüncesini ortaya çıkaran video görüntülerini yine tablettten gazetecilere izletti. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, daha sonra şunları söyledi:

"Başbakan akil adamları açıklarken 'Türkiye'nin 7 siyasi bölgesinde çalışma yapacaklar' diyor. Türkiye'de ne zamandan beri 7 siyasi bölge var? Eyalet sistemini meşrulaştırmak için bölgelere ayırmıştır. AKP, PKK'yı Kürtlere temsilci gösteriyor. Bölge KCK yapılanmasına terk ediliyor. Daha ne pazarlığı yapacağız? Habur, Oslo, imralı'da PKK'nın adımları uygulandı. AKP Kürdistan kurmaktadır. Ha Öcalan, ha Erdoğan. Ha Erdoğan ha kılavuzları. Aynı dağın yelleri, aynı sudan içmişler. Başbakan, PKK karşısında dik duramadı. Pazarlığın dik alasını yaptı. Bu süreç Türkiye Cumhuriyetinin çözülme sürecidir. Akil adamların görevi, bu süreci bize hazmettirmektir. Akil adamlar televizyona çıkıp Naziler gibi zamanında Kürtlere katliam yapıldığını söylüyorlar. Baldıran zehirini millete içirmek içindir bunlar. Biz miting yapıyoruz ertesi gün bir kaç televizyon ve gazetede yer alıyor. Diyarbakır'da paçavralarla yapılan Öcalan mitingi canlı olarak yayınlandı. Üzerine saatlerce yorumlar yapıldı. Medya üzerinde hükümetin önemli bir baskı ve tehdidi var. Medyanın kuşatma altında olduğunu biliyoruz. Millete tepeden bakan iki film, iki yazı, gözyaşıyla dize getirecekler aklını başına aslın. Bizim düşündüğümüz çözüm önerimiz bellidir. Terör bölgesi, politik ve lojistik destekler ortadan kaldırılmalıdır."

"AKİLLER, MAYIN EŞEĞİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, akil adamların içinde 20 üyenin PKK'nın adamları olduğunu ve bunları Abdullah Öcalan'în belirlediğini iddia etti. Oktay Öztürk "Artistleri her heyete koyuyorlar. Çünkü toplumumuzun bunlara karşı bir sempatisi var. O sempati ile kapıyı açıp ötekilerin zehirlerini kusmalarını böylelikle sağlıyorlar. Şimdi diyorki; 'Efendim bunlar halkın ne düşündüğünü toplayıp bize rapor edecekler'. Arkadaşlar bu zekamızla alay etmek değil mi? Devletin MİT'i, Emniyet istihbaratı var, Genelkurmay istihbaratı var. Hükümet istese toplumun bu konularda ne istediğini 24 saatte alamaz mı? Nedir bunların görevi? Bu aşamada tartışmaları önlemek için akil adamları toplulumuzun önüne attılar, mayın eşeği olarak. Evet mayın eşeği bunlar. Akillerden biri 10 yıl önce şahadet şerbetini içmiş kardeşimizin evine gidiyor. 10 yıl boyunca zapdedebilmiş o gözyaşlarını, 10 yıl sonra nihayet boşaltıyor, döküyor. Böyle bir tiyatro, böyle bir soytarılık bütün bu meselelerin üstünü kapatmak içindir. Cambaz bunlar. Bizi cambaza baktırıyorlar. Kendileri bu melanetliklerini işlemeye devam ediyorlar" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi