Ülkenin güvenilir kişi ve kurumlarının sorgulanma düzeyine getirildiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Hasanali Türkarslan, "Başbakan, ÖSYM Başkanı son olarak da AKP İzmir Milletvekili adayı başkasına ait şeylere sahip çıkıyor. Sayın Devlet Bahçeli ilk olarak 1995 yılında Milliyetçi Çizgi Gazetesi'nde daha sonra da 18 Mayıs 1997'de genel başkanlık adaylığı sırasında 2023 yılı Cumhuriyet'in yüzüncü yılı hedeflerinden yazılı ve sözlü olarak bahsetti. Başbakan bu söylemi aşırıyor. Ülkenin en güvenilir kurumu olması gereken ÖSYM Başkanı yabancı bir makaleden aşırıyor. Son olarak da AKP İzmir Milletvekili özgeçmiş aşırıyor" dedi. Gazetecilerin soruları üzerine konuya açıklık getiren Türkaslan, "1982-84 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri olarak görev yaptım. Ancak AKP İzmir Milletvekili adayı İlhan İşbilen kendisini özgeçmişinde 1982-84 yılları arasında kendisini üniversitenin genel sekreteri olarak tanıtıyor. Oysa kendisi Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulu Sekreteri idi. Bu okul Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlanınca Maliye Yüksek Okulu'nun sekreteri olarak görevini sürdürdü. Bugün bunları aşıranlar yarın göreve gelince neler aşırır merak ediyorum?" şeklinde konuştu.


Seçim sürecinde sabır 


Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Hasanali Türkarslan, Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin 24 Nisan Pazar günü partisinin İzmir Milletvekili adaylarını tanıtmak için İzmir'e geleceğini açıkladı. Bahçeli'nin İzmir'e büyük önem verdiğini vurgulayan Türkarslan, "Halkımız da partimize büyük bir ilgi gösteriyor. Bizi sokak kavgaları ve olayların içine çekmek isteyenlere karşı tüm üyelerimiz sabır göstermeli. Üzerimizde oynanan oyunlara karşı  en iyi cevap inançlarımızı kendi düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmaktır" dedi.

Türkiye'nin çok hassas günlerden geçtiğine işaret eden MHP İzmir İl Başkanı Hasanali Türkaslan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mesajlarını hem milletvekilleri adayları hem de tüm partililere iletti. MHP üzerinde bir takım oyunlar oynandığını vurgulayan Türkaslan, "Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tüm partililerimizden sabır göstermelerini istiyor. MHP hiçbir olayın içinde yer almayacak. Bazı sokak olayları içine çekmek isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Devletin güvenlik güçlerinin gelip görevlerini yapmasını beklemelisiniz. Sayın Bahçeli bu konuda özellikle tüm partililerden 7'den 77'ye sabır istiyor. Bize düşen de bu sabrı göstermek" dedi. Devlet Bahçeli 24 Nisan Pazar günü saat 15.00'de Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda partisinin İzmir Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılacak. Karayoluyla İzmir'e gelecek olan Bahçeli, adayların tanıtım toplantısı sırasında partililere ve İzmirliler'e seslenecek. MHP'nin seçim beyannamesi ve güncel gelişmeler hakkında bilgi verecek. Milliyetçi Hareket Partisi'ne vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiğini anlatan Türkaslan, ancak hükümetin devlet organlarını kullanarak halk üzerinde baskı kurduğunu örnekleriyle anlattı. Kırsal kesimlere giden MHP'li adaylar ve parti üyelerinin tanık olduğu olayları paylaşan Türkaslan, "Ziraat Bankası'nın personeli köylere giderek borcu olan çiftçilere eğer 'CHP ya da MHP iktidara gelirse sizin birikmiş borçlarınızı haciz yoluyla alacak. AKP devam ederse borçlarınızı ödemeniz için 5-10 yıl vade verilecek' şeklinde korkutuyorlar. Öte yandan bazı camilerde imamlar adaylardan cami sözü istenmesi yönünde çağrıda bulunuyor" diye konuştu. (Emine Kantarcı)