Başbakan Erdoğan beraberinde, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı programda, 33 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Tesislerin açılışını yapmak için kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, açılışlara yetişemediklerini, bugün de 18'i eğitim tesisi olmak üzere 33 tesisin açılışını Fethiye'den yapacaklarını belirtti.

Erdoğan, konuşmasında, "Bir çeşme açılış töreni yapmıyoruz. Toplu bir açılış yapıyoruz. Çünkü zamanla yarışmak durumundayız. Biz bu yola çıktığımız andan itibaren hassas olduğumuz bir şey var biz 73 milyonun tamamının hükümetiyiz. Biz partizanlığı elimizin tersiyle ittik. Biz Türkiye haritasını renklere ayırmadık. Daha önceki hükümetler gibi oy aldığı yere hizmet götüren hükümetlerden değiliz. Bizim için Türkiye'nin her köşesi birdir. İstanbul'a ne yapıyorsak Muğla'ya da aynı eseri kazandırıyoruz" diye konuştu.


"TÜRKİYE'DE İSTİSMAR SİYASETİ YAPILIYOR"


Türkiye'de istismar siyaseti yapan partiler olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, "Bir parti çıkıyor benim Güneydoğu'daki partimin hissiyatını istismar etmenin gayreti içine giriyor. Bir başkası çıkıyor sahil şeridini istismar ediyor. Muhalefet Türkiye'nin geleceği için ne söylüyor ne istikrar vaat ediyor veya ne istiyor. Daha fazla özgürlük mü istiyor. Daha fazla demokrasi mi vaadediyor. Üretimi daha fazla artırmak için hangi gerçekçi projeyi üretiyor. Ne diyor ev hanımlarının hepsine asgari ücret vereceğim diyor. İnanmak mümkün mü? Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar ne zaman iktidarın kenarından köşesinden geçseler hazineyi boşaltırlar. Kenarından köşesinden tuttular ondan sonra iflas ettiler. Dünyanın şu anda en güçlü ülkesi Amerika, orada bile işsizlik ilerlerken bizde geriliyor. Daha da iyi ye gidecek. Ben size pembe dünya vaat edemem. Yalanlar söyleyemem. Göreve geldik kamu net borç stoku yüzde 66'dan yüzde 36'ya indi. Enflasyon yüzde 30'du şimdi yüzde 6.4'e indi. Benim çiftçi kardeşim Ziraat Bankası'ndan kredi aldığı zaman yüzde 59 faiz ödüyordu. Şimdi yüzde 5 çiftçi ödüyor yüzde 5 biz sübvanse ediyoruz. Bunu konuşuyorlar mı konuşmuyorlar. Sizler bunu anlatmalısınız bu görev halkımıza düşüyor. Dünyanın ilk on ülkesi arasında yer alacağız. Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondan 29 milyona ulaştı. Bundan en çok nasibini alan Muğla oldu. Bunlar durup dururken olmadı. Yatırımlarla oldu.

2012 sonu 2013'te Muğla'da yollar çok farklı olacak. Bu yıl içerisinde daha bir çok adımları süratle atacağız. Bu muhalefet dış politikada misyonu var mı ekonomide hedefi ne, ne projeleri var ne vaatleri var hiçbir şeylere cevapları yok. İşin kolayına kaçıyorlar" diye konuştu.


"CANDAŞ VE YANDAŞ MEDYA İKTİDARIMIZA KAMPANYA BAŞLATTI"


Başbakan Erdoğan, medyada bir kısım grubun iktidarı yıpratmak için kampanya başlattığını belirterek, "Candaş ve yandaş medyada 8 yıl boyunca kimsenin yaşamına karışmayan iktidarımıza karşı kampanya var. İstedikleri kadar kampanya yapsınlar rotamızı candaş veya yandaş medya çizmedi. Millet çizdi. Biz milletle yürüyoruz onlar candaş ve yandaş medyayla yürüyorlar. Bir siyasi parti doğuda güneydoğuda nasıl oradaki acıları yoksulluğu istismar ederek politika yapmaya çalışıyorsa. Bir başkasıda şehitleri istismar ederek sanal tehditler yaparak tutunmaya çalışıyorlar. Onların derdi biziz. Hükümet yeterki kaybetsin diyerek yalan ve iftiralarla üstümüze geliyorlar" dedi.


"ALKOL SATIŞINI AB VE ABD STANDARTLARINA GÖRE AYARLADIK"


Başbakan Erdoğan, son zamanlarda alkollü içkilerin satışına getirilen kısıtlama ile ilgili de de şunları söyledi:
"Alkollü içeceklerle alakalı bir yönerge çıktı, şu anda onayda. Burada ne var, AB'de ne varsa ABD'de ne varsa burada o var. Kapalı yerlerde sigara içilmesin dedik içen aktif içmeyen pasiftir. Sigara pasif içici de daha fazla zarara yol açıyor. Anayasa diyor ki devlet bütün gençlere zararlı olan şeylerden gençliği koruyun. Bunlar rahatsız oluyor. İşi şeriata kadar getiriyorlar. Bu partinin rotasını millet çiziyor bunlar ne derse desin istedikleri kadar tv'lerde gazetelerde yazıp çizsinler. Muhafazakar demokrat parti olarak kurduk partimizi. Yüzde 47'yle de iktidar olduk inanıyorum ki Haziran'da yeni bir anayasayı kurmak üzere bunu siz yapacaksınız. Bu kışkırtma siyasetinin gereken dersinin vereceğiz" dedi.


"RTÜK YASASINDAKİ MADDE CHP TARAFINDAN KONULMUŞTU"


Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun RTÜK yasasındaki bir maddeyle ilgili eleştiride bulunmasına tepki göstererek, "Nedir bu madde diyor bir maddeyle ilgili 94 yılında oluşan bir maddedir. O madde SHP döneminde yani eski adıyla şimdi ki CHP'nin aldığı bir karardır. 'Padişah mısın kardeşim bu yetkiyi nereden alıyorsunuz' dedi Kılıçdaroğlu. Ben hizmetkarım, milletimin hizmetkarıyım. Her zaman Doğuda farklı batıda farklı konuşmuyoruz. 2002'den beri Türkiye'yi istikrar içinde yönettik yönetmeye devam edeceğiz. Milli geliri 3 kat artırdık 3 trilyonun üzerine çıkardık. Dünya geriliyor biz ilerliyoruz. 8 yılda 160 bin derslik kazandırdık, 156 üniversite kurduk. Artık herkes annesinin babasının yanında memleketinde okuyabilecek. Türkiye 1807 yeni sağlık tesisi inşa ederek sağlık sisteminde çok ciddi bir sıçrama yaptık. Biz sultan Süleyman'ın torunlarıyız. Aile hekimliğini getirdik. İstiyoruz ki her ailenin bir hekimi olsun. Sağlık standartlarını yükseltmeye çalışacağız. Biz 13600 km yol yaptık 8 yılda. Türkiye'nin bölünmüş yol ağını 19600 km ye yükselttik. Türkiye'nin dört bir yanına uçaklarımızla uçuyoruz. Şu anda 18 helikopter ambulans hizmet veriyor. 2 tanede jet ambulansımız var. Modern dünya ne yapıyorsa onu yapacağız her şey Türkiye için. Şimdilik projelerimizin menzilinde Cumhuriyetimiz'in 100. yılı yatıyor" şeklinde konuştu


"SANAT ESERİNİN NE OLDUĞUNU BİZ İYİ BİLİRİZ"


Başbakan Erdoğan Kars'taki heykel tartışmalarına da noktayı koyarak, "Son günlerde ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Biz sanatı sant eserini biliriz. Neye değer verileceğiniz çok iyi biliriz. Tarihe gölge düşürmek isteyenlere aman vermeyiz. Kars'taki olayda Kars'takiler bile bu işe isyan ediyor. Bizim derdimiz böyle bir eserin çevreyle uyumudur. Nerede yapıldığıdır. Orada kadar vakıf eseri varken onlara gölge oalcak şekilde eser yaparsanız bu olmaz. Çanakkale'de abidesi var deprem tehditiiyle yıkılıyordu. Güçlendirdik.tüm çevreyi düzenleyerek yaptık. Beni ve iktidarı sanat düşmanı oalrak gösterenlerin sanat adına ne yaptığına bakmak lazım. İktidar yapınca onları rahatsız ediyor. Kervan yoluna devam ediyor. Biz aynen devam edeceğiz. Hizmet yolunda devam. Aşık Veysel gibi uzun ince bir yoldayın gidiyoruz gündüz gece. Bu 33 ayrı eser Muğla'mıza hayırlı olsun" dedi.

Başbakan Erdoğan Fethiye Kaymakamlığı'nı ziyaretinin ardından Fethiye'den ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi