AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir İl Özel İdaresi’nin yatırımın dağılımını elinde bulunduran CHP’nin, kendi birinci çıktığı köylere, AK Parti’nin birinci çıktığı köylere göre daha fazla yatırım yaptığını açıkladı.

İl Özel İdare’nin 2013 yılında köylere götürüreceği hizmetlerin dağılımda, CHP’nin birinci çıktığı köylere, AK Parti’nin birinci çıktığı köylere göre 2 milyon daha fazla yatırım yapılacağını  kaydeden Şengül, “İl Özel idarenin 2013 yılı yatırım verilerine gore AK Parti’nin birinci çıktığı 353 köye yaklaşık 15  milyon TL, CHP’nin birinci çıktığı 264  köye ise yaklaşık 17 milyon  TL yatırım planlanıyor. AK Parti’nin birinci çıktığı köylere,  ortalama düşen yatırım tutarı yaklaşık 43 bin lira olurken, CHP’nin birinci olduğu köylere ortalama düşen yatırım tutarı, AK Parti’nin birinci çıktığı köylere göre 1,5 katı olan 64 bin lira olarak gerçekleşecek. Ayrıca 2013 yılında İzmir’de AK Parti’nin birinci olduğu köylerin 165’ine hiçbir bütçe ayrılmazken, CHP’nin birinci olduğu köylerin ise 74’üne  2013 yılında bütçe ayrılmadı” dedi.

Şengül şöyle konuştu:

“CHP’lilerce sürekli olarak dile getirilen bir mevzu var. O da AK Parti’nin İzmir’i dışladığı, yatırım yapmadığı hatta engellediği yönünde. İzmir’in hakettiği değeri hükümet tarafından görmediğini dile getirerek yıllarca mağdur edebiyatı yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Ancak bize bu yönde iftira atanlar, ne yazık ki  kendi yaptıkları ayrımcılığın herkes tarafından yapılacağına inanıyorlar. Biz hiçbir alanda ayrımcılık yapmıyoruz.”