Oral, yaptığı açıklamada, İzmir'de 45 yıldır CHP'de görev yaptığını, CHP çizgisinden hiç ayrılmadığını belirterek, "Sporun içinden değil tam kalbinden gelmiş biri olarak İzmir'in ve İzmir'de sporun sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim. Partim görev vermesi durumunda 45 yıllık çizgimden ayrılmadan çalışacağım" dedi.

2006'da geçirdiği karaciğer nakli nedeniyle yüzde 73 engelli olduğunu ifade eden Oral, "Partimin İzmir'de tüm engeli vatandaşlarımıza yapacağı yardımların artırılması için tüm gücümle mücadele edeceğim. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için derneklerle bir araya gelerek mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.

Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu olan, bir dönem İzmir'de güreş il temsilciliği yapan Oral, halen Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Güreş Federasyonu Teknik Kurul Üyesi olarak görev yapıyor. Altay Kulübü üyesi de olan Oral'ın Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği, Ege Otomotiv Derneği üyelikleri bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi