Halide Demir- MHP İzmir İl Binası'nda gerçekleşen toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçimlerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında geçecek gibi gösterilmesini sert sözlerle eleştirdi.

İZMİR'İN AKP VE CHP KUTUCUKLARINA AYRILMASINA KARŞIYIZ

Tanrıkulu, “Ülkemize ve İzmir’e yıllardır gönül vererek, samimi, dürüst ve paylaşımcı siyaset anlayışından bugüne kadar asla ödün vermemiş Milliyetçi Hareket Partisi, İzmir’in AKP ve CHP kutucuklarına ayrılıp, oy deposuna çevrilmek istenmesine karşıdır” dedi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, partililerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıdaki açıklamaları boyunca ülke gündemine dair değerlendirmelerinin yanı sıra AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirmekten de geri durmadı.


ELEŞTİRİ OKLARI KOCAOĞLU VE YILDIRIM'A

Eleştiri oklarını önce Yıldırım'a yönelten Tanrıkulu, seçim kampanyası sürecinde 50 bin adet parfüm dağıtılmasına da gönderme yaparak, rüşvet ve yolsuzlukların üzerinin örtülmesi çabalarına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Tanrıkulu, “17 Aralık ve İzmir Liman yolsuzlukları, dağıtılan parfümlerle bastırılamayacaktır. İzmir’e başka şehirlerden getirilen algı yöneticileri de hakim olamayacaktır. Görülmektedir ki; algı yöneticilerini başka şehirlerden İzmir’e taşıyanlar hâlâ İzmirliyi, ruhunu ve duruşunu kavrayamamışlardır. AKP’nin tutarsız söylemleri devam etmekte; İzmirli seçmenin önüne çıktığında ‘kim olursa olsun, soruşturulsun’ diyenler, diğer taraftan soruşturmayı yürüten hukuk ve kolluk çalışanlarını görevden aldıranlar ile aynı kişilerdir. Yolsuzluk ve rüşvet gibi, tüm dünyada adi suçlar arasında nitelendirilen suçlamaların üzerinin ne yapılırsa, yapılsın örtülmesine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak izin vermeyeceğimizi buradan özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, eleştiri oklarını Yıldırım'dan sonra Aziz Kocaoğlu'na yöneltti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BORÇLARI GİZLENİYOR

Tanrıkulu, önce İzmir'in kamu yatırımlarından verdiği oranda almadığını belirten ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılında 9 milyon dolar olan Hazine garantili borç oranının 2013 yılı sonu itibariyle 195 milyon dolara çıktığına dikkat çeken ve diğer borçlarından da kamuoyundan gizlendiğini savundu.

DİYARBAKIR ZİYARETİYLE YETİNEN ANLAYIŞ İZMİR'E YENİLİK GETİREMEZ

CHP'nin yeniden aday gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Açılım Süreci'ne destek verdiğini, bu amaçla Diyarbakır'a gittiğini anımsatan Ahmet Kenan Tanrıkulu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Gelişmiş kıyı kentlerinin başarı hikayeleri İzmir’e model olarak taşınması gerekirken, Diyarbakır ziyaretleriyle yetinen anlayışın artık İzmir’e sunabileceği yenilik ve değişikliği kalmamış demektir. Yerelde bugüne kadar başarılamayan, İzmir’in hak ettiği hizmetleri sunamayıp, bu sefer sunulacakmış gibi yapılmasına öteden bu yana karşı durmakta ve eleştirmekteyiz. 2007 yılındaki 9 milyon dolarlık Hazine garantili dış borcun 2013 yılı sonu itibariyle 143 milyon dolara çıktığı, 2013 yılı sonu itibariyle 195 milyon dolarlık Hazine garantisiz dış borçları bulunan ve diğer borçlarının kamuoyundan gizlendiği bir büyükşehirden bahsetmekteyiz.”

Tanrıkulu, Toplantının ardından Tanrıkulu, Karataş ve Taşer partiye yeni katılan 17 kişinin yakasına üç hilal rozeti taktı.
Editör: Haber Merkezi