İskender Dörtoluklar- 9 Haziran'da gerçekleştirilen Ak Parti İzmir Kongresi'nin ardından yaşanan gelişmeler sonucu İl Seçim Kurulu tarafından, geçtiğimiz Ppazartesi günü  Ömer Cihat Akay'ın yerine getirilen Abdullah Tekbaş istifa sinyalleri verdi. Ankara'ya giderek Genel Merkeze istifa mektubunu vereceğini belirten Tekbaş, " Partimiz,  2014 ve 2015 seçimlerine girerken, 9 Haziran'da 4. olağan kongremizi yaptık. Kongre sürecinden önce de, kongre sürecinde de, aday olduğum süreçte , o  gün ve bugün söylediğim tek şey, partimizin Türkiye için  umut olacağıdır. Başbakanımız'ın ve genel merkezimizin emrimdeyim. Bugüne kadar bu ilkemden hiçbir zaman vazgeçmedim. Çünkü demokrasilerin ilerleyebilmesi için partiler içi diyalogun ve üste saygının olmasına inanan biriyim. Partinin her kademesine olduğu gibi Genel Merkeze de saygı duyduğumu dile getirdim.  Daha önce de söylediğim gibi, bizim partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Hukuku en fazla önemseyen, en fazla saygı duyan, demokrasinin yerleşmesi için hukuk devletini savunan, üstünlerin değil, hukukun üstün olduğu tek partidir. Mazbatamı almadan önce ve sonrasında Genel Merkezimizi aradım. Gerekli bilgileri verdim. Onlar da mazbatamı almamı ve onlardan bilgi beklememi söylediler. Bugün görüyorum ki ismi CHP ile anılan iki tane internet sitesi, Ak Parti'nin İzmir'de yükselişini engellemek için kulaktan dolma, istediği bilgileri yayınlayarak partimize zarar vermeye çalışıyor. Ben bunların da partimizi güçlendirdiğini düşünüyorum. İlk basın açıklamamda da söyledim. Genel Merkezimiz benim istifamı istediği veya Genel Merkeze çağırdığı zaman  gideceğim. Ne istiyorlarsa, ne emrediyorlarsa onu yapacağım. Her zaman bu sözümün arkasında durdum. Genel Merkezimiz'e doğru bilgi vermeyi saygı duymayı ihmal etmedim" açıklamasında bulundu.

Makam boş kalmasın diye buradayım

Kongre sürecinin hemen ardından gelişen olaylarla birlikte partinin ve il başkanlığı makamının boş kalmaması için çalıştığını belirten Tekbaş, "Ben buraya farklı bir şekilde gelmedim. Burası Ak Parti'nin il makamıdır. Abdullah Tekbaş veya başka şahısların burada önemi yoktur. İl başkanlığı makamı boş kalmasın diye buradayım. Sayın Akay hakkını ararken ve hukuki süreç devam ederken, ona saygısızlık olsun diye değil, partimizin bu makamının boş kalmayacağını, partinin önemli olduğunu söylemek için buraya geldim. Eğer yazılan bilgiler, ciddi ve doğru olsaydı Genel Merkezimiz bizi daha ilk gün ya da sonraki gün arardı. Daha fazla bilgi kirliliğine engel olmak için, yapmam gereken son bir görevi yapacağım.  İstifamın da her zaman olduğu gibi şimdi de cebimde olduğunu belirterek, Genel Merkez'e giderek onlar ne istiyorlarsa onu yapacağım  " şeklinde konuştu.

İl Başkanlığını Rahmi Taştan vekaleten yürütecek

Tekbaş, kongreden önceki 12 kişilik il başkanlık divanı görevden aldığını söyledi. Genel Merkez'de olacağı süre boyunca il başkanlığını Ömer Cihat Akay'ın yönetim kurulu listesinde yer alan eski İl Yöneticilerinden Rahmi Taştan'ın vekaleten yürüteceğini belirten Tekbaş, "Parti büyüğümüz Rahmi Taştan'ı Siyasi ve Hukuk İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atıyorum.  Kemal Erim'i de İl Sekreterliği görevine devam etmek üzere görevlendiriyorum. Benim yapacağım istifanın ardından Genel Merkezimiz bir arkadaşımızı görevlendirecektir. Makam boş kalmayacaktır" şeklinde konuştu. Tekbaş, kendisinin istifasını Genel Merkeze sunacağını vurgulayarak, "İstifa etti diyemezsiniz. İstifamın kabul edileceği ya da isteneceği henüz belli değil. Bizim partimizde bir hiyerarşi vardır. Önce İzmir İl Koordinatörü ve ardından da Teşkilat Başkanı ile görüşeceğim" ifadesini kullandı.

 Davet edildim

Çarşamba günü Ankara'da yapılan il başkanları toplantısına davet edilmediği yönündeki haberlere de yanıt veren Tekbaş, "Davet edildim, davet kağıdı da elimde. Genel Merkezimiz izin vermese ben o mazbatayı almazdım. Genel Merkezimiz izin vermese ben bu makama gelmezdim. Genel Merkezimiz istese bu zamana kadar  istifamı vermiştim. Yapılan bilgiler yalandır demiyorum, yanlış konuşuluyor yanlış aksettiriliyor diye düşünüyorum" diye konuştu. Tekbaş ayrıca,  il başkanlığına vekalet etmesi için atadığı Rahmi Taştan'ın görevi kabul edip, etmediği sorusuna, "Rahmi Bey'e sorun" yanıtını verdi.
Editör: Haber Merkezi