HABER EKSPRES-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark İsmet İnönü Konferans Salonu’nda düzenlenen Memleket Partisi İzmir 1'inci il kongresinnde kendisini hedef alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye sosyal medya üzerinden yanıt verdi. İnce'nin “Sen kiminle dans ettiğini bileceksin. Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun? Dıştan bakınca flamingocu, kazıyınca Tayyip akrabası çıkıyor. Bak başkan, bu afişler diğer partilerin afişlerine benzemez. Bunlar Memleket Partisi afişleri. Onlarda belediye rantı yok, onlarda hazine parası yok. Burada gönüllülerin parası var o ve parayı senden alırım” ifadelerine yanıt veren Başkan Soyer, “Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu” dedi.

İnce'den cevap gecikmedi
Soyer'e vakit kaybetmeden sosyal medya üzerinden yanıt veren İnce ise "Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer. Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin?  Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var" şeklinde paylaşımda bulundu.

Soyer'den anlamlı yanıt
 İnce'nin bu paylaşımı üzerine Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile 22 Ağustos Pazar günü Memleket Partisi tarafından 08:00 saatlerinde bayrakların asılma ve saat 17:00 saatlerinde sökülme görüntülerini paylaştı. Başkan Soyer, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde seçim gecesi bir medya mensubuna attığı mesajı anımsatan "Halk her zaman gerçeklerin yanındadır ve onu karanlıkta bırakanları asla unutmaz. Ama 'Adam kızmış'!" paylaşımında bulundu.