İskender Dörtoluklar-CHP Eski Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Konak İlçe Kongresi'nin çok ilginç bir kongre oldunun altını çizerek bundan sonraki süreçte aktif görev almayı düşünmediğini, partiye dışarıdan katkı sağlayacağını söyledi. Koltuğu için değil partinin hedefi için mücadele ettiğini aktaran Tunus, "Bu süreçte kendi iktidarları için var olan yapı her zamanki gibi varlığını sürdürdü. Ama ben her zaman arı kovanına çomak soktum. Kongre sürecinde hep mücadele eden arkadaşlarımın yanında oldum.  Kadrolu delegeliğe karşı hep mücadele eden ben oldum. Her ne olursa olsun Konak tarihinin en demokratik seçimi oldu. Yüzde 90 delegeler değişti. Delegasyonun her istediği  noktaya sandık kondu. İçeride rahatsız ettiğim iktidarları yıkılan kimselere karşı bedel ödedim. Bunu ödemekten de gurur duyuyorum.  Hiçbir zaman 'kürsü solcusu' olmadım. Solcu mücadele eden, iş yapan, emek veren kişidir. Bu konuda kürsülerden kutsallarımız olan önderlerimizin istismarını doğru bulmuyorum. İşin ilginç yanı kongrede adımı çizen arkadaşlarımın çoğunu alanlarda, parti çalışmalarında görmedim. Onlar iyi partilidirler, kongre süreçlerinde delege ağalığı ve baronluğu yapmaktadırlar. Kongre süreci gelince sadece parti başarısı için birlikte olan yapı birlikte çullanarak yandaşlarını il delegesi yapmak için fırtına kopardılar. Son dakikaya kadar bu yapılar benimle iletişim kurmaya çalıştılar ama taviz vermedim. İl delegasyonu ve yöneticilerle oluşturulan yapı, parti hedeflerine odaklanacak birileri için değil parti için özgür iradeyle sandığa gidecek şekilde oluştu. İçeride rahatsız olanlar faturayı bana çıkardı. Gerekçe sayılmayacak şekilde çiziklere itiraz ettim. İtiraz olumlu şekilde bile dönse başkanlığı kabul etmeyeceğim. Tüzük gereği başka bir arkadaşımın başkanlığa geçmesini isterim. Bu çizikli yapı iki gün önceden planlanıp gerçekleştirildi. Siyasi etik ile alakası olmayan bir durum bu" açıklamasında bulundu.

'CHP'nin hedefi herşeyin üstündedir'


CHP'nin başarılı olması için mücadele verdiklerini aktaran Tunus, "Ak Parti bu ülkeyi yönetemiyor. Ak Parti'nin baskı rejiminin son bulması için mücadele ettim. Bu görevi annem gibi gördüm. Anne en kutsaldır ve onu hep mutlu etmek istersiniz. Ortaya çıkan tablo beni mutlu ediyor. Pişman değilim. CHP'nin hedefi herşeyin üstündedir" dedi. Tunus Konak İlçe Başkanlığı döneminde 113 mahallenin her sokağına en az bir defa girdiklerini belirterek, " Ortaya konan mücadelede sol emek demektir. Emek en yüce değerdir. Kendi iktidarları için çırpınan, mücadele edenleri çizeceksiniz. Bunu vicdanlarına bırakıyorum. Seçim döneminde süreç içerisinde projeleri ortaya koyarak başarılı olduk. Canlı şahitleri milletvekillerimizdir.113 mahallenin tamamına en az bir kez girdik. Girilmedik sokak kalmadı. Bütün adaylarla birlikte sokaklara, mahallelere girildi" diye konuştu.
   
'350 oyla yeniden başkanlığa gelirdim'


Parti içerisinde herkesin eşit oranda temsil edilmesi gerektiğini savunan Tunus, kongrede isminin çizilmesinin ardından partililere güveninin sarsılıp sarsılmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi," Ben her CHP'liye güvenirim. Hatalarım var. Siyasette yol kazaları olur. İnsanlara siyasette güvenmek isterim. Güvendimmi tam güvenirim. İnandığım ve vicdanıma göre doğru olan şeyleri yaparım. Kimseyi memnun etme çabası içinde olmadım. Konak'ta istenilen yapı oluşturulsaydı, istenilen isimleri yazmam demeseydim 350 oyla yeniden başkanlığa gelirdim. Asla taviz vermedim. Bunu ödemeye hazırım. İlk görev sürecimin başında da çalışmayanlar ve üretmeyenlerle mücadele etmek zorunda kalmıştım. " 
Editör: Haber Merkezi