MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, siyaset gündeminin çok sık değiştiğini belirterek, "AK Parti'nin gerçek yüzünün ortaya konulmadığını" savundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in siyasi konularda demeç vermesinin kabul edilebilir olmadığını, ancak MHP hakkında demeçler verdiğini söyleyen Vural, şöyle konuştu:
"Bu seçim dönemi seçim kararı alındıktan sonra TBMM'ye kaç kişi aldınız? Milyonlarca işsizin olduğu bir yerde hangi torpillerle, hangi hamili kartlarla kaç kişiyi işe aldınız? Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Bu dönem içinde TBMM Başkanı 283 kişi alıyor. Buradan milletvekili adayı olan turistik Bakan'a ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e soruyorum, Güneysu Rize doğumlu Bayram Yığıcı'yı 23 Şubat 2011 tarihinde TBMM'de işe başlattınız. Bayram Yığıcı'yı 2011 Nisan ayında Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atadınız mı? Torpili kimdir açıklayın. Bu ülkede bir sürü Bayram var. Size kim söyledi atanmasını? Bu kişinin özelliği nedir? Önce TBMM'de işe alınıyor. Başbakan da Rizeli. Bir seçim öncesinde torpille bir takım insanları işe almak yeni oluşacak meclisin hareket kabiliyetini ortadan kaldırır. Doğru adamlarsanız bunu birileri izah etsin." TBMM'de işe alınan kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akrabası olup olmadığını bilmediğini söyleyen Vural, "Söz konusu Başbakan ise gerisi teferruat" dedi.
   
Taraftar tartışması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında Türkiye'nin meselesini, anayasa ile neyi değiştirmek istediğini tartışmadığını öne süren Vural, "Başbakan'ın miting alanlarında damadının Trabzonlu, eşinin Beşiktaşlı olduğunu öğrendik. Türkiye'nin meselesini tartışmıyorlar. Ezilen halkın dertlerini nasıl ifade ediyorsun? Damadı Trabzonlu, eşi Beşiktaşlı... Başbakan konuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu kadar düşük profilde bir çatışma anlayışıyla oyları maniple etmek istiyor. Yeni mağduriyet oluşturmak istiyor" dedi. Erdoğan'ın İzmir'de balon ve zeplinlerle karşılanacağına ilişkin haberleri de değerlendiren Oktay Vural, "Ayakları yere basmıyor Başbakanın. Çok havada geziyor. Ben onun daha ne yalanlarını çıkaracağım" dedi. Toplantı sırasında Akfırat Belediyesi'nde Formula 1 ile ilgili yatırımları konu alan dava dosyasını da gösteren Oktay Vural, şöyle konuştu: "MHP belediyelerine gece yarısı operasyon düzenleyenler, hukuk dışı bir şekilde görevden el çektirenler kendi yolsuzlukları, AKP'nin yolsuzluklarıyla ilgili ne işlem yaptı? Sağlanan rantlar nerede? Bütün bunlar dosyalarda var. Formula 1 ile ilgili yatırımların bir an önce bitmesi gerektiğini söylediler. Havuz oluşturuldu ve paralar bir takım kimselere dağıtıldı. Sayın Başbakan bağlantı yollarının bitirilmesi için talimat vermiş. Akfırat Belediyesinde olan biten bu ilişkiler aslında AKP'nin nasıl gayrimeşru fonlarla siyaseti finanse ettiğini ortaya koyuyor." Oktay Vural, İzmir'den milletvekili adayı olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "bazı kamu hizmetlerinin açılışında bakan gibi kamu hizmetlerinden yararlandığını" bu nedenle MHP İl Başkanlığının Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi. (Emine Kantarcı)
Editör: Haber Merkezi