Geçen cumartesi günü beraberinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Erzincan’a gelen ve bazı açılışlara katılan Bakan Yıldırım, daha sonra doğum yeri olan Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde istirahata çekildi. Bakan Yıldırım, bugün kent merkezine gelerek, son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Vali Selman Yenigün’ü makamında ziyaret etti.

Polis mangası tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hatay’ın Reyhanlı İlçesi'nde yayın yasağının ardından sosyal medya üzerinden ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili farklı bilgilerin yayılması konusundaki soru üzerine Bakan Yıldırım, Türkiye’nin bir hukuk devleti ve gelişmiş demokrasisi olan bir ülke olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Olayın ilk anından beri devletimiz, hükümetimiz bütün gücüyle acı çeken insanlarımızın yanındaydı. Bugün de oradalar. Ana muhalefet partisi lideri de oraya gitti ve o da ziyaret etti. İnternet ve iletişim o kadar gelişti ki hiçbir şeyin saklanması gözden kaçırılması mümkün değil. Bunlar tamamen kötü niyetli, kasıtlı haberler. Hiçkimsenin bu konuda tereddütü olmaması lazım. Acının büyüklüğünü küçülterek, saklayarak biz neyi ispat edeceğiz? Bu olayın içinde kimin olduğu belli. İnsanlıktan nasibini almayan canilerin vahşetidir. Bunu küçültmek olsa olsa onlara hizmet olur. Onun için özellikle interneti, altyapıyı çok geliştirdik. Biz istiyoruz ki bu mecra doğru kullanılsın. Doğru zamanda doğru haberler verilsin. Toplumun kafasını karıştıran, onları galeyana getiren asılsız haberlere itibar edilmesin. Sosyal medyanın da sosyal sorumlulukları vardır. Herkesin bu tip olaylarda sorumlu olması icap eder."

Bakan Yıldırım daha sonra kentte 2 yıla yakın görev yapan Vali Selman Yenigün’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Sizi Erzincanlı olarak görüyoruz ve hemşehrilerimiz her zaman sizi güzel duygularla yadedecektir, hatırlayacaktır. Bundan endişeniz olmasın" dedi. Bakan Yıldırım, Vali Selman Yenigün’e bakır tabak hediye etti. Vali Yenigün’de Erzincan’da hizmet yapmaktan büyük zevk ve mutluluk duyduğunu belirterek, kısa süre de olsa gönüller alarak ayrıldığını söyledi. Bakan Binali Yıldırım daha sonra DHMİ’ye ait özel uçakla Ankara’ya döndü.


Editör: Haber Merkezi