Yunanistan Sismoloji Kurumu tarafından şiddeti 6.1 olarak ölçülen deprem sabah saat 9:10’da Yunanistan’ın yarısını sarstı. Merkezi Lefkada Adası’ndan 11 kilometre mesafede olan deprem İon Adaları hariç, en çok Yunanistan’ın batı bölgelerinde ve Peloponez’in kuzeyinde hissedildi.

Lefkada Adası’nın Vasiliki köyünde yaşayan 60 yaşındaki bir kadın dağdan kopup düşen bir kayanın altında kalıp hayatını kaybetti.

Lefkada Belediye Başkanı Konstantinos Drakontaidis, depremin şiddetine göre adada çok önemli hasarların kaydedilmediğini açıkladı. En önemli hasarlar adanın Athani köyünde bir yaralı ve Ayios Nikitas’ta kaydedildi. Aynı zamanda adanın merkezi limanında, toprak kaymasından dolayı da çevre yollarında hasarlar oluştu.

Korku içinde evlerinden çıkan insanlar bir dakikadan fazla süren deprem sırasında ayakta durmakta zorlandıklarını söylediler. Lefkada Belediye başkan yardımcısı Theodoros Halikias okulların bugün kapalı kalacaklarını açıkladı.

Sismoloji uzmanı profesör Kostas Papazahos bunun gibi depremlerin Lefkada’da alışılmış olduğunu, kesinlikle sismik aktivitenin devam edeceğini, ancak endişe duyulmaması gerektiğini belirtti. 6.1 şiddetindeki birinci depremi 4.1 ve 3.5 şiddetindeki iki artçı deprem izledi.