Bloomberg HT'deki Son Saat programında seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, AKP'nin iktidar olacağı tahmininde bulunurken, anayasal çoğunluk olan 330'u aşmasının ise düşük olduğunu söyledi.

KRİTİK NOKTA

MHP Bu konuda kritik noktanın MHP olduğunu söyleyen Gürsel, "MHP barajın üstünde gözüküyor ve son anketlerde görüldüğü gibi kaset meselesinin geri teptiğine dair güçlü kanıtlar var. Bu çerçevede AKP'nin, yüzde 45 oy oranı ile 330'u geçebilmesi imkansız. Güçlü senaryo 330'un altında kalmasıdır. Eğer MHP barajın altında kalırsa AKP'nin 367'yi geçme ihtimali olabilir" diye konuştu.

AK PARTİ YENİ ANAYASAYI UZLAŞMA İLE YAPMAK ZORUNDA KALACAK

AKP'nin yeni anayasayı uzlaşma ile yapması gerektiğini ifade eden Gürsel, "Türkiye'de büyük bir cari açık var. Burada ekonomik müdahale lazım, reformların devreye sokulması, mali politikaları sıkılaştırıcı önlemler alınması lazım. Tüm bunları bir araya getirince 330'un altında kalan bir AKP olarak Erdoğan'ın rasyonel olan uzlaşmacı tavır göstermesi gerekir. Benim beklentim, uzlaşmaya yanaşmak zorunda kalacaktır" dedi.

HİÇBİR ANKET CHP'NİN OY ORANINI YÜZDE 24'ÜN ALTINDA GÖSTERMİYOR


Kılıçdaroğlu'nun oylarını artırmasının 'kesin' olduğunu söyleyen Gürsel, yapılan hiçbir anketin CHP'nin oy oranını yüzde 24'ün altında göstermediğini söyledi. Gürsel, "Eğer CHP'nin oy oranı yüzde 26-27'da kalırsa çok ciddi muhalefetle karşı karşıya kalacak. Ama yüzde 29-30'u bulursa, durumunu güçlendirebileceği düşünülüyor" diye konuştu.