Son yıllarda sayıları hızla artan Rüzgâr Enerji Santralleri (RES), Karaburun Yarımadası'ndaki yurttaşları adeta isyan noktasına getirdi. İzmir'in 1450 Megavat RES kurulu gücü içinde yaklaşık 400 Megavatı Karaburun Yarımadası'nda bulunuyor. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yarımadadaki RES kurulu gücünün 400 Megavata ulaştığını belirterek, 'RES'lerin sayısı neredeyse elektrik direkleri ile yarışıyor. Yarımadamız doyum noktasını fazlasıyla aştı' dedi.
Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin RES yatırımlarında doyum noktasını fazlasıyla aştığını belirterek, 'Sarpıncık, Salman, Bozköy, Hasseki, Küçükbahçe, Yayla gibi köylerimizde adeta elektrik direğinden fazla RES görebilirsiniz. Bu santrallerin tüm lisans ve izin süreçleri Karaburun Belediyesi dışından ilerliyor. Yetmiyor, acil kamulaştırma kararları ile hemşehrilerimizin dededen babadan kalma arazileri bir gecede değerinin altında satılmak zorunda bırakılıyor.
Mülkiyet hakkının hiçe sayan, yerel yönetimlerle ilişki kurma gereği bile duymayan yatırımcılar yurttaşlarımızı isyan noktasına getiriyor' dedi.

Yine 'vandalizm' kurbanı

Vandallar Bucalıların parasını gasp etmeye devam ediyor!  
Buca'nın parkları bir kez daha Vandalizm kurbanı oldu. Yörük Ali Efe Parkı'ndaki 30 adet sulama sistemi, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırıldı. Konuyu emniyet yetkililerine intikal ettiren Buca Belediyesi yetkilileri, tahribatın bilançosunun yaklaşık 50 bin TL olduğunu belirledi.
Bucalıların temiz ve düzenli bir çevrede yaşayabilmeleri için kentteki park ve bahçelerin yenileme çalışmalarına hız katan Buca Belediyesi, çevre düşmanlarıyla mücadele ediyor.
Geçtiğimiz dönemde Buca'nın park ve çöp konteynerlerinde gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının ardından bir Vandalizm örneği de ortaya çıktı.

DİP EKSPRES

Pastacılar İzmir'de buluşacak

İzmir, uluslararası çapta bir büyük organizasyona hazırlanıyor. 27-29 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikte, dünyanın pastacısı İzmir'de buluşacak. 10 ülkeden şefleri konuk edecek etkinliğe yerli yabancı 1500'ü aşkın pasta şefi ve ustası bekleniyor. 3000 metre uzunluğunda hazırlanacak 'Dünya'nın En Büyük Pastası' ile rekor kırmaya hazırlanan festival, Kültürpark'ta gerçekleşecek. İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen ise 'Pastacılar, lokmacılar, boyozcular, gevrekçiler, şekerciler, dondurmacılar, börekçiler, gözlemeciler... İzmir lezzetlerini üreten herkes, hepimiz burada olacağız. İnanıyoruz ki; İzmir yeni bir marka değere kavuşacak' dedi.