Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş’te Ödemiş Belediyesi’nin üreticiye destek olmak ve verimli topraklara sahip çıkmak üzere çalışmaları devam ediyor.
Pazarlara daha kolay ulaşım için yeni yollar açılması, üretim yollarının iyileştirilmesi, yeni sondaj kuyuları ve sulama hatlarıyla sulama suyu ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, ilk örneğini Mendegüme Bölgesi’ndeki 6 mahallenin katılımıyla Demirdere’de oluşturduğu ‘Toptan Erik ve Kiraz Pazarı’ gibi projelerle de üreticinin emeğinin korunmasını hedefliyor.  

Tohumlar çoğaltılacak

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği içerisinde ata tohumlarına sahip çıkma hamlesi de başlatan Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Karadoğan Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan 6 bin metrekarelik tarım arazisinde sebze bahçesi oluşturdu.
İlk ürünün ardından ikinci ürünün hasadına da başlanan bahçede ata tohumlarıyla domates, biber, patlıcan, börülce, kavun, karpuz ve kabak çeşitleri yetiştirildi. Ata tohumlarının çoğaltılarak yaygınlaştırılmasının amaçlandığı projede elde edilen mis kokulu ürünler belediyenin sosyal tesislerinde değerlendiriliyor.

Geleceğe borcumuz

Başkan Eriş, ‘Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmet Müdürlüğümüz ata tohumlarını yaşatma, alternatif ürünlerde önde olma adına başarılı bir çalışmaya imza attı. Bize hediye edilen ata mirası tohumlarımızla belediyemize ait tarım arazisinde üretime başladı. Şimdi de bu tohumları geleceğe taşıma adına, bu yıl tohumluk alarak gelecek yıllarda daha da büyük alanlarda ekim yapmayı hedefliyoruz. Emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı geleceğe bir borcumuz olarak görüyoruz. Tıpkı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in öncülüğünde yeniden topraklarımızla buluşan ata mirası karakılçık buğdayımız gibi.  
Hibrit tohumlar yerine bu geleneksel tohumlarımızı yaşatmak, geleceğe aktarmak istiyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli tüm arkadaşlarımıza da emekleri ve katkıları için teşekkür ediyoruz’ dedi.

Yabancı sermaye arttı
 
Çin'de fiilen kullanılan yabancı sermaye miktarı, ağustos ayında yüzde 18,7 artarak 84 milyon 130 bin yuana ulaştı.
Çin'de fiilen kullanılan yabancı sermayede art arda 4 aydır büyüme kaydedildi.
Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, ocak-ağustos döneminde ülkede fiilen kullanılan yabancı sermaye miktarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 artarak 619 milyar 780 milyon yuana ulaştı.
Yılın ilk sekiz ayında hizmet sektöründe fiilen kullanılan yabancı sermaye ise yüzde 12,1 artışla 476 milyar 610 milyon yuana yükseldi.

Müdahale etmedi

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in ABD'nin iç işlerine asla müdahale etmediğini kaydetti.
Wang Yi, dün Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la düzenlediği ortak basın toplantısında, Çin'in asla başka ülkelerinin iç işlerine karışmadığını, dolayısıyla ABD'nin iç işlerine de müdahale etmediğini söyledi.
Wang, bunun Çin'in diplomatik geleneği ve Çinlilerin sorun çözme yöntemi olduğu gibi, uluslararası ilişkilerin de temel ilkesini oluşturduğunu hatırlattı.
"Şimdi, asıl Çin'in Washington'dan iç işlerine karışmamasını isteme zamanı" diyen Wang Yi, Çin Ulusal Halk Meclisi'nin hiçbir zaman ABD'nin iç işlerine dair bir yasa tasarısı ele almadığını, ABD Kongresi'nin ise sürekli Çin'in iç işlerine ilişkin yasaları gündeme getirdiğini vurguladı.
ABD'nin çok ileri gittiğini vurgulayan Wang, ABD'deki bazı kişilere öncelikle kendi işleriyle ilgilenme, uluslararası ilişkilerin kurallarına sadık kalarak başka ülkelerin iç işlerine karışmayı durdurma çağrısında bulundu.

Esnek Çalışamayanlar

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ,Tüm dünyayı saran Covid-19 diğer adıyla Corona virüsüyle mücadelede, Sağlık Bakanlığının da, sağlık çalışanlarının da ön cephede savaştığını, Virüsle mücadelede sağlık çalışanlarımızın meslekleri gereği elbette önde olmalarının gerektiğini, genel itibarıyla sağlık çalışanlarının çok yorulduğunu önümüzdeki sürecin ne olacağının belli olmadığını, sağlık çalışanlarının dönüşümlü dinlendirilmesinde fayda olduğunu dile getirdi.
Covid-19 sebebiyle eşinden, çocuğundan, ailesinden ayrı olan pek çok sağlık çalışanının psikolojisinin bozulduğunu, Covid vakalarının bahar aylarındaki artışı döneminde bile genel itibarıyla sağlık çalışanlarının iş yoğunluğu sebebiyle esnek çalışamadığını, Cumhurbaşkanlığının 2020/11 sayılı kamu çalışanlarının Esnek çalışmasıyla ilgili genelgesinden sonra da, pek çok kamu kurumu genelgenin yayınlamasının ardından esnek çalışmaya geçerken, sağlık çalışanlarının geçemediğini ifade etti.
Kat be kat artan iş yoğunluğu ve riskten dolayı asıl sağlık çalışanlarının esnek çalışması gerektiğini ifade eden Doğruyol, var gücüyle, dişiyle, tırnağıyla mücadele eden sağlık çalışanları bitmek tükenmek üzere lütfen birileri sesimizi duysun dedi.
Filyasyon ekibinde çalışan arkadaşlarımızın Pazar günleri hariç haftanın diğer altı günü tulumların içinde, kan ter içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını filyasyon ekiplerinin yaptığı işi diğer belediye veya diğer bakanlık memurlarının da yapabileceğini, 112 ambulans ekiplerinin zor koşullarda sürekli hasta taşıdığını, yine hasta taşımayla ilgili diğer kamu kurumlarının ve özel sağlık kuruluşlarında ve özel ambulans şirketlerinde bulunan ambulanslarında işin içine katılması gerektiğini belirtti.

DİP EKSPRES

Sandık başına gittiler

1845 üyesi bulunan İzmir Diş Hekimleri Odası’nın 18. Olağan Genel Kurul ve seçimi, Diş Hekimleri Odası binasının da bulunduğu Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek listeyle yapılan seçimde Yaman Yamangil İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu ise Ümran Kâya, Cenker Aktaş, Ersin Atinel, Prof. Dr. Murat Türkün, Özlem Kekeç, Deniz Çağında, Serdar Devrim Erkmen ve Hüseyin Akarsu’dan oluştu.