Sabancı Center'da düzenlenen "Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve 20. Yıl Anma Töreni"nde "Sakıp Sabancı'nın Vizyonu: Küreselleşen Dünyamızda Geleceğe Yol Alırken Trendler, Riskler ve Fırsatlar" temalı bir panel gerçekleştirildi. Panele Türkiye ve dünya genelinden önde gelen bilim insanları katıldı.

GPT-4o kullanımı ve özellikleri | Ücretsiz mi? GPT-4o kullanımı ve özellikleri | Ücretsiz mi?

Törende, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi E. Melisa Sabancı Tapan tarafından, Sakıp Sabancı'nın zihnini, bilgi birikimini ve düşünce tarzını yansıtmak amacıyla geliştirilen yapay zeka modeli tanıtıldı. Bu dijital model, Sakıp Sabancı'nın fikirlerini günümüze taşırken, onun zihnini en gerçekçi şekilde simüle edebiliyor.

Törende açılış konuşmasını yapan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ödül programının bugüne kadar birçok genç araştırmacıyı ve alanında en iyi bilim insanlarını desteklediğini belirtti. Güler Sabancı, Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri'nin önümüzdeki yıl da genç bilim insanlarını desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Panele Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Jüri Özel Ödülü kazananlar Lord Nicholas Stern, Susan Michie ve Philip Pettit katılarak görüşlerini paylaştılar. Stern, 21. yüzyıl büyüme ve kalkınmasının sürdürülebilir, dayanıklı ve uzun vadeli olması gerektiğini vurguladı.

Panelin ardından plaket takdimleri ve anma filminin gösterimi ile tören sona erdi.

Muhabir: Haber Merkezi