Manisa’nın Soma ilçesinde 10 yıl önce yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili olarak Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 28 kamu çalışanı hakkında açılan kamu davası yarın başlıyor. Bu dava, daha önce Soma Davası'nda yer almayan kamu çalışanlarını da yargı karşısına çıkaracak.

İskenderun'da müze gemileri ziyaretçilerini bekliyor! İskenderun'da müze gemileri ziyaretçilerini bekliyor!

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında 301 işçi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma izni verilmemişti. Ancak sonraki süreçte, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda ihmali bulunduğu iddia edilen 28 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlenerek Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı.

Dava sürecinin bugün başlayacak olan ilk duruşması, Soma Adliyesi'nde saat 09.15'te yapılacak. Bu dava, Soma Maden Faciası'yla ilgili olarak 2015 yılında başlayan ve 3 yıldan fazla süren dava sürecinin bir devamı niteliğinde.

Soma Maden Faciası ile ilgili olarak 13 Nisan 2015 tarihinde başlayan ceza davasında, toplamda 45 sanık yargılanmıştı. 11 Temmuz 2018 tarihinde görülen 22. duruşma ile tamamlanan bu dava sonucunda, Soma Kömür İşletmeleri yönetim kurulu başkanı, genel müdürü, işletme müdürü ve yardımcısının da içlerinde bulunduğu 14 sanık hapis cezası almış, diğer 37 sanık ise beraat etmişti. 9 Şubat 2021’de ise tutuklu sanıkların, tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel