İZMİR EKSPRES

“Taş ve metal” engelsiz yaşam için şekillenecek

Abone Ol



Ağaç, mermer ve bronz

Büyükşehir Belediyesi’nin “Akdeniz” temasıyla düzenlediği ilk çalıştay, 13 Ekim - 2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve 7’si yabancı, 3’ü yerli sanatçı, Kültürpark’ta Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde kestane ağacından heykellerini yaparak İzmirlilere hediye etmişti.

2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı” ise  İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda 2’si Türk, 6’sı yabancı olmak üzere 8 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti. Teması “mutluluk” olan çalıştayda, ana malzeme olarak sanatçılar Muğla’dan getirilen mermeri kullandı. Sanatçıların yaptığı eserler, bugün kentin farklı noktalarında İzmirliler tarafından beğeni ile izleniyor.

1 Ekim ile 4 Kasım 2015 tarihleri arasında Kültürpark 1 No’lu Hol’de düzenlenen “3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’na ise 4’ü yabancı, 5 ünlü heykeltıraş katıldı. Menemen’den getirilen 8.5 ton kil ile yapılan heykeller, Fuar İzmir’de sergileniyor. Heykeller bronz dökümü yapıldıktan sonra kentin farklı noktalarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak.