Eski başkanın istifası sonrası yaşanan bu süreçte, odanın geleceğini şekillendirecek seçim için geri sayım başladı. Oda üyeleri, Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel kurula odaklanmış durumda. Yolsuzluk iddiaları üzerine istifa eden eski başkanın yerine geçecek adaylar da netleşmeye başladı.

Bu süreçte adaylığını açıklayan isimlerden biri de sektörde uzun yıllardır yer alan genç iş insanı Fatih Kıraç oldu. Çıraklık döneminden itibaren sektörde aktif olan ve 16 yıldır işyeri sahibi olarak oda üyeliği yapan Kıraç, odanın geleceği için umut vadeden bir aday olarak karşımıza çıkıyor.

Sondakika | İzmir'de bugün fırtına olacak mı? İşte detaylar Sondakika | İzmir'de bugün fırtına olacak mı? İşte detaylar

Fatih Kıraç, odanın içinde bulunduğu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, odanın ve camianın gölgelenen onurunu korumak, odanın itibarını yükseltmek ve üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için aday olduğunu belirtti. Kıraç, odanın eski işlevine dönmesi için önemli projeler geliştirdiklerini ifade etti.

İzmir'de 1989 yılında doğan Fatih Kıraç, Adnan Menderes Üniversitesi Elektrik Teknikerliği bölümünden 2012 yılında, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden ise 2016 yılında mezun oldu. Kıraç, çocuk yaşta dedesi 'Kotçu Sami' ile başladığı çıraklık hayatından bugüne kadar sektörde aktif olarak yer almış ve odasının içindeki değişimi ve gelişimi sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhabir: Haber Merkezi