Dünyaca ünlü sosyal medya platformlarından TikTok, Başkan Joe Biden'ın ilgili yasa tasarısını imzalamasıyla beraber ABD'de ülke genelinde bir yasakla karşı karşıya kaldı.

Çin için casusluk mu yapıyor?

TikTok'un ABD'de yasaklanma gerekçesi ise platformun Çin adına casusluk yaptığı yönündeki endişelerdi.

Türkiye'de yasaklanacak

TikTok'un Türkiye'de de yasaklanması konusunda ciddi bir girişimde bulunulacağı konuşuluyor. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, parti olarak TikTok'un Türkiye'de yasaklanmasına yönelik bir teklif hazırlamakta olduklarını söyledi. Öztürk, TikTok için "Bataklığın kurutulması gerekir." yorumunda bulundu.

"Kanun teklifi hazırlıyoruz"

"Ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim." açıklamasında bulununan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

Yapay Zeka İçin Prompt Hazırlama Aracı | Promptly Generated Yapay Zeka İçin Prompt Hazırlama Aracı | Promptly Generated

Bu, her şeyden önce içinde çocuklarımızı büyüteceğimiz sağlıklı bir toplum için gereklidir. Ahlak yok olursa gelecek yok olur. Ahlakı zedelenen veya yok olan, milli ve manevi değerleri her gün örselenen bir toplum geleceğini hazırlayamaz, istikbâlini sağlam zeminler üzerine kuramaz. Bu anlamda ahlaksız paylaşımların yoğunlukla yer aldığı ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan TikTok’un bir an önce kapatılması gerektiği açıktır. Bu doğrultuda kanun teklifi hazırlamakta olduğumuzun da bilinmesini isterim. Umuyorum ki Türk milletinin kültürel kodlarını bozmaya yönelik her türlü unsura karşı gerekli tedbir ve adımlar atılarak milli kültürümüz ve ahlaki yapımız asla bozulmayacaktır.

Editör: Kafkas Kaya