Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’nın kardeşi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Çetinkaya’nın, bir suçlunun serbest bırakılması için savcı adına 3 milyon lira rüşvet aldığı iddia edildi.
Suçüstü yakalandı
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, rüşveti aldığı sırada suçüstü yaptığı Çetinkaya’yı gözaltına aldı. İddiaya göre Çetinkaya, bir suçlunun tahliyesi için Adana Başsavcısının adını kullanarak 3 milyon lira talep etti. Parayı teslim alırken düzenlenen operasyonla yakalanan Çetinkaya, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Adli kontrolle serbest kaldı
Mahkemeye çıkarılan Çetinkaya’ya yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın ardından Çetinkaya, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ndeki rektör yardımcılığı görevinden alındı.
Rektör doğruladı
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, olayı doğrulayarak şu açıklamayı yaptı:
"Olayın detaylarını bilmiyorum, ancak üniversitemizin adının bu şahsi olayla anılmasını istemediğim için Cihan Çetinkaya’yı görevden aldım. Savcılıktan resmi yazının gelmesini bekliyorum; ardından disiplin soruşturması başlatacağım."
Cihan Çetinkaya hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.


