Süper ligde dün fikstürün belirlenmesinden sonra bugün de TFF 1.Lig'de sezonun fikstürü belirlenecek. Futbola biraz uzak dostlara açıklamak gerekirse, fikstür oynanacak maçların sırasının belirlenmesi demek.
Altay Sosyal Dayanışma Derneği, konuyla ilgili olarak hafta içerisinde Türkiye Futbol Federasyonuna bir çağrıda bulundu. Çağrıda, 'Futbolu dünyanın en popüler sporu yapanın, sahadaki rekabetle beraber tribünlerdeki heyecanın olduğunu düşünüyoruz. Her hafta tribünleri dolduran onbinler futbolun hayatlarda anlam kazanmasını sağlıyor. İç saha maçlarını takip etmek kadar deplasman karşılaşmalarını da izlemek mabed olarak adlandırılan statlarda bir nevi ibadet, sadakat göstergesi.' saptaması yapılarak fikstürün belirlenmesiyle birlikte oynananacak maçların tarihlerinin erken dönemde belirlenip, ilan edilmesi talep edildi. Bu sayede, renklerin aşıkları karşılaşmaları izleyebilmek için işlerini ve mesailerini belirleyebilecek, deplasman yapacak kişiler ise ulaşım ve konaklama işlemlerini erkenden planlayabileceğinin altı çizildi.

'Futbolun kardeşlik ve dostlukları pekiştirmenin bir aracı olarak gören bizler, uzakta yaşayan insanların dostluklarını pekiştirebilmesi, deplasmanlarda yeni şehirler ile tanışabilmek için Federasyonun bu sesimize kulak vereceğini ümit ediyoruz.' diye tamamlan çağrıya sadece Altay taraftarlarının değil, aynı zamanda tüm takım taraftarlarının destek vermesinin son dönemlerde farklı renklerdeki takımların dayanışmasına bir örnek oluşturabileceğini ümit ediyoruz. Ülkemizde birçok alanda yaşanılan ayrıştırma, kamplaştırmaya son verebilmek ortak akılda hareket edebilecek taraftar kitlelerinin ülkemize en büyük hediyeleri olabilir. Bir cenazede ya da taraftarlara karşı yapılan haksızlıklarda tek yürek olabilen tribün çocuklarının futbolu, sevmenin bir aracı haline getirebilmeleri, kavganın değil dayanışmanın bir alanı olmasını sağlamaları çok da ütopik bir beklenti değil aslında. Çünkü tribüne gelen insan nefretle değil, sevgiyle, tutkuyla oraya gelir. Bu enerjiyi olumluya çevirebilmek ise yöneticilerin başlıca görevi olmalıdır.