Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulunun, 03.09.2019’de aldığı Olağan Yönetim Kurulu kararı ile 03.06.2018 tarihli, 30440 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 14’üncü maddesi uyarınca Seçim Gündemli Ege Bölge Temsil Kurulu toplantısı 14.10.2019 Pazartesi günü saat 10.00 – 16:00 arasında İzmir Ticaret Odası (Atatürk Caddesi No:190 Alsancak) adresinde gerçekleştirilecek,

Artık sandık zamanı, bu nedenle, önceden yazdıklarımı tekrarlamayacağım.

Özellikle genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında söylenenleri.

Perde arkasını ve de Turizm Bakanı’nın kendileri hakkında düşündüklerini.

İlgili olanlar arşive, yani Haber Ekspres’te önceki zamanda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) hakkında çıkan yazıları okuyup, irdeleyebilirler.

Maktek Fuarı’nda Norm rüzgarı

Makine ve imalat sanayisinin Ege bölgesindeki önemli üreticileri MAKTEK İzmir 2019 Fuarı’nda bir araya gelirken, Norm Holding bünyesinde faaliyet gösteren Nedu Kalıp ve NRM Mühendislik Makine firmaları büyük ilgi gördü. 

MAKTEK Fuarı’na 17 ülkeden 370 firma katılım gösterirken, fuarın açılışını ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. 

Sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Norm Holding, kullandığı teknoloji sayesinde yeni bağlantılar elde ederek pazarda büyümeye devam ediyor.

Kanada’da yatırım imkânları

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi tarafından ‘Kanada’da yatırım imkanları’ konulu bilgilendirme semineri düzenledi, ASKON İzmir Şubesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe World17 Ceo’su Adam Evren Garipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü; Üyelerimize yönelik bir çok çalışma yapıyoruz yaptığımız çalışmaların özü üye firmalarımızın iş dünyası arenasında daha etkin rol almalarını sağlamak bu bağlamda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli iş gezileri düzenleyip üyelerimizin gittiğimiz şehir ve ülkelerde iş yapma kapasitelerini kendi içlerinde değerlendirmelerini sağlamak, dedi.

World17 Ceo’su Adam Evren İş kurmak, yatırım yapmak isteyen işadamları ve yatırımcılara yönelik konuşmasında, Kanada’da gelişen ve eksik olan iş kolları, hangi tür yatırımların yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Garipoğlu, eksik olan inşaat, mobilya ve enerji sektörünün girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu, yatırımların nasıl yapılması gerektiğini, yaşanacak zorlukların nasıl en aza indirgenmesi gerektiğini aktardı.

Su ihracatının yaklaşık %15‘ini tek başına yapıyor

Türkiye’nin su ihracatının yaklaşık  %15‘ini tek başına yapan Pınar Su ve İçecek, yeni ürünlerini Anuga Gıda Fuarı’nda tanıttı.

Türkiye’nin ilk geri dönüşümsüz ambalajlı su markası olarak hayatımıza giren Pınar Su ve İçecek, Anuga Gıda Fuarı’nda yeni fonksiyonel içecek ürünlerini ilk kez tüketiciler ile buluşturdu. Fuar boyunca Pınar Frii, Soğuk Çay, Gazoz, Pınar Su ve Pınar Gazlı Su ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

İletişim Becerileri ve Çatışma Yönetimi Eğitimi

17 - 18 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşecek; İletişim Becerileri ve Çatışma Yönetimi Eğitimi ile sorumlu, uzman, yönetici, her seviyedeki profesyonellere ve her bir departmanın kimliğini de koruyarak, iletişim becerileri kazandırmak ve iletişim ortamının karmaşaya, anlaşmazlığa, belirsizliğe dönüştüğü kriz ortamlarını ve çatışmaları çözebilecek teknik ve organizasyonel becerilerini ortaya çıkarmak amaçlanıyor.

Tasarım Odaklı Düşünce (Design Thinking) Eğitimi

Tasarımcı Düşünce (Design Thinking) son yıllarda iş dünyasını hızla etkisi altına alan ve firmalarda ‘yenilikçi fikirlerin ortaya çıkarılması’ ve ‘yaratıcı çözümlerin geliştirilmesi gibi alanlarda uygulanan bir metodolojidir.

İçerik Design Thinking kavramının temellerinden oluşmaktadır.

İş dünyasını etkisi altına alan bu akım nedir?

Ne işinize yarayabilir, bu metodla neler yapabilirsiniz, hangi alanlarda kullanabilirsiniz?

17 Ekim’de başlayacak Eğitimden önce katılımcılara açılacak sanal sınıf üzerinden paylaşılacak kısa videolarla teorik alt yapı hakkında bilgilendirme yapılacak.

Öte yandan, 21-22 Ekim 2019 tarihlerinde ise katılımcılara; Stratejik Yönetim eğitimi kapsamında; strateji, ilgili kavramlar, stratejik bilinç, stratejik analiz, stratejik yönlendirme, Strateji alternatiflerinin belirlenmesi ve stratejilerin seçimi, stratejik planlama, stratejilerin uygulanması ve stratejik kontrol aşamaları hakkında bakış açısı kazandırılacak.

Moldova ülke günü

24 Ekim 2019  tarihinde 13.00 - 17.00 saatleri arasında İstanbul Sanayi Odası Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda ‘Moldova Ülke Günü’ konulu bir seminer düzenlenecek.

Seminerde üyelere Moldova'nın ekonomik durumu, dış ticareti, pazar yapısı, yatırım ve iş fırsatları, iş kültüründe dikkat edilmesi gereken konular ve Türk firmalarının bu ülkedeki deneyimleri aktarılacak.

Moldova Ülke Günü'ne katılmak isteyenlerin 23 Ekim 2019  tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekiyor.

EGİAD marka toplantısı

Ege Genç İş İnsanları Derneği EGİAD , İzmir’in Marka Şehir Olması için koyduğu hedefler doğrultusunda EGİAD Marka Zirvesi hazırlıklarına başladı.

Bu kapsamda, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 17:00'de Kemeraltı’ndaki EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde (Eski Portekiz Sinagogu) İzmir’in önemli markalarıyla biraraya gelecek.

Dogo, Alsancak Unlu Mamüller ve Logo Yazılım markalarının temsilcilerinin konuk olacağı toplantıda söz konusu başarılı markaların hikayelerini dinleyeceğiz.

Sanayide Dijital Dönüşüm

Türk Sanayicileri ve İş  İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve  Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) işbirliği ile Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri’nin yedincisi Hugo Boss Tekstil Sanayi İNEX Center’de gerçekleştirildi.

Üretimin dijitalleşmesi başlıklı toplantının açılışında konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Sanayide dijital dönüşüm olgusu, üretimde verimlilik, maliyetlerde kontrol ve hız kazandıracak çeşitli teknolojilerle hayat standardımızı yükseltecek üretken büyüme anlamına geldiğini söyledi.

DİP EKSPRES

2019/20 sezonuna ilişkin Ege Bölgesi pamuk rekolte tahmin çalışmaları Borsa, Ege İhracatçı Birlikleri Söke Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası işbirliğinde yapılmakta olup çalışma Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü ile yapılan protokol dahilinde gerçekleştiriliyor.

Rekolte tahmin çalışmalarının tamamlanmasının ardından elde edilen sonuçlar, 14 Ekim 2019, Pazartesi günü saat 11:30’da Borsa Yeni Meclis Salonu’nda düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak.

Dirinler'e uluslararası ilgi

MAKTEK İzmir 2019 Fuarı’nda ‘Dirinler’ dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırladı.

Türk makine sanayinin önde gelen markası Dirinler Şirketler Grubu, makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşma noktası MAKTEK İzmir Fuarı’nın gözdesi oldu.

‘Dirinler Makine’ ve ‘Drinns’ markaları adı altında kurulan iki stant, fuar boyunca yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Nihan Dirin ‘Giderek artan rekabet ortamında dinamik ve yaratıcı olmak, dünyayı yakından takip etmek zorundayız. Bunun için fuarlardan daha aktif bir platform düşünülemez’ dedi.

Fuarların yeni pazarlarda, yeni ürünleri sunma adına köprü görevi gördüğünü ifade eden Dirin ‘68 yıldır başarı ve ilklerle dolu birçok işe imza attıysak, bunda katıldığımız bu tür fuarların büyük payı var. Katıldığımız her fuar bize yeni bir başarılar getirdi’ diye konuştu.

*-