Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kitap Fuarı, kitapseverleri yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Fuarda Uşaklı yazarlar da eserlerini tanıtarak okurlarıyla bir araya geliyor.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Fuarı, farklı alanlarda eser veren yazarların katılımıyla devam ediyor. Fuarda kişisel gelişimden yerel tarihe, yaşam öykülerinden çocuklara yönelik tarihsel eserlere kadar birçok farklı çalışma okurların beğenisine sunuluyor.

Whatsapp Image 2026 09 28 At 23.20.33 (3)

Erdoğan’dan fon soruşturması mesajı: Gereken yapılacak
Erdoğan’dan fon soruşturması mesajı: Gereken yapılacak
İçeriği Görüntüle

Dudu Vural: “İnsanların özüne dönmesini amaçlıyorum”

Uşaklı yazar, kişisel gelişim uzmanı ve yaşam koçu Dudu Vural, ilk kitabı “Özüne Dönme” ile fuarda okurlarıyla buluştu.

Uşaklıların fuara ve kitabına gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vural, günümüzde insanların sosyal medya ve yoğun çalışma hayatının etkisiyle giderek kendilerinden uzaklaşabildiğine dikkat çekti.

Vural, “Özüne Dönme” kitabıyla insanların kendilerini yeniden keşfetmelerine, kendileri olmalarına ve bağımlılıklardan uzaklaşarak özlerine dönmelerine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Whatsapp Image 2026 09 28 At 23.20.33 (1)

Bekir Semerci Uşak’ın tarihi ve manevi değerlerini kaleme aldı

Araştırmacı yazar ve emekli öğretmen Bekir Semerci de uzun yıllardır Uşak’ın tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalar yaptığını anlattı.

Semerci, “Uşak’ın Gönül Sultanları” adlı kitabının ilk baskısını 1999 yılında, ikinci baskısını 2007’de, üçüncü baskısını ise 2008 yılında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Whatsapp Image 2026 09 28 At 23.20.34 (1)

“Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Ulubey Tarihi” adlı çalışmasını da yayımladığını belirten Semerci, Kanuni Sultan Süleyman döneminde uzun yıllar şeyhülislamlık yapan Ebussuud Efendi’nin bir eserini Türkçeye tercüme ederek okuyucuların beğenisine sunduğunu ifade etti.

Nurgül Sümter’den “Okuyun” çağrısı

Uşaklı yazar Nurgül Sümter ise çocukluğundan bugüne kadar yaşadıklarını kaleme aldığını belirterek, gerçek yaşamından izler taşıyan eserini okuyucularla buluşturduğunu söyledi.

Sümter, özellikle okuma alışkanlığının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek Uşak halkını daha fazla okumaya davet etti. Gazeteden kitaba, köşe yazılarından farklı yayınlara kadar insanların ellerine geçen her türlü nitelikli içeriği okumalarının kültürel gelişime önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Whatsapp Image 2026 09 28 At 23.20.34

Mehmet Kurtar: “Çocuklarımıza tarihimizi sevdirmek istiyoruz”

Eğitimci yazar Mehmet Kurtar da kaleme aldığı tarihsel eserlerde geçmişle günümüz arasında bağ kurmaya çalıştığını söyledi.

Tarihi olayları yer yer masalsı bir anlatımla özellikle çocukların ilgisini çekecek şekilde ele aldığını belirten Kurtar, bu yöntemle çocuklara tarih bilinci kazandırmayı, geçmişimizi ve kültürel değerlerimizi sevdirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Uşak Belediyesi 2. Kitap Fuarı, farklı yaş gruplarından kitapseverleri yazar ve eserlerle buluştururken, Uşaklı yazarların çalışmalarını daha geniş kitlelere tanıtmasına da imkân sağlıyor.

Whatsapp Image 2026 09 28 At 23.20.33 (4)

Kaynak: Haber Merkezi