Atapark'ta başlayan ve birçok topluluğun katıldığı kalabalık bir kortejle başlayan festival, gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti.

Başkan Özkan Yalım'ın da katıldığı yürüyüşe, Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Ekibi, Kent Orkestrası, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, model araçlar konvoyu, Özlem Karate Spor Kulübü, Uşak Belediyesi Bayan Futbol Kulübü, Uşak Spor Altyapı Takımları, Uşak Belediyesi Okçuluk Kulübü, Yeşil Pedal Bisiklet Grubu, Batı Koleji Bando Takımı ve birçok vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla donatılmış insan seli, şehri kırmızı beyaza boyadı.

Kortejin ardından festival alanında yapılan açılış konuşmasında Başkan Yalım, gençlere hitaben, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu kutlu gün, sizlerin sayesinde her zamankinden daha güzel olacak. Bu güzel festivalde gönlünüzce eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum, hepiniz hoş geldiniz" dedi.

Festival alanında gün boyunca spor şovları ve oyun gruplarıyla eğlence devam etti. Lunaparkın yanı sıra alanda kurulan stantlarla vatandaşlar alışveriş yapmanın ve birbirinden güzel lezzetleri denemenin keyfini yaşadılar.

Müzik dolu bir geceye ev sahipliği yapan festivalde sahneyi Uşak Kent Orkestrası aldı. Ardından 80'ler ve 90'lar konseptiyle sahneye çıkan Old Boys grubu, unutulmaz şarkıları yeniden yorumlayarak festival severlere keyifli anlar yaşattı. Konserin sonunda Başkan Yalım, ünlü müzisyenlere çeşitli hediyeler takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Uşak'a kuvvetli yağış uyarısı Uşak'a kuvvetli yağış uyarısı

20240519Aw207534 6

Editör: Simge Akbulut