Torbalı Belediye Meclisi, altyapı tesisleri yapılma üzere AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez döneminde Göztepe'ye tahsis edilen Pancar mevkisindeki 104 dönümlük arazinin devir anlaşmasını iptal etti.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, iptale ilişkin meclise sunduğu önergeyle ilgili yaptığı açıklamada, arsanın bir bölümünün imarsız olduğunu kaydetti.

Başkan Uygur, "Orada ciddi bir hukuksuzluk var. Arsanın bir kısmı imarsız, bir kısmı da sanayi imarlı. Önceki dönemde imar müdürlüğü tarafından yapılan hatayı sürdüremeyiz. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin burayı planlaması gerekir" dedi.

Kamu yararı olduğu için düzenlemenin ivedi şekilde sonuçlanacağını vurgulayan Uygur, "Tekrar tahsis edilir ve yeniden protokol yapılır. Göztepe Spor Kulübümüz en fazla 2 ay zaman kaybeder" dedi.

Göztepe Spor Kulübü Mimarı Tuğrul Büyükköken ile görüştüğünü vurgulayan Uygur, şöyle devam etti: "Göztepe Spor Kulübü İzmir için önemli bir kulüp. Biz alt yapıya önem veren spor tesislerin kurulmasını mutlaka isteriz. Bunu kendilerine de ifade ettik ancak bunun hukuki alt yapısını birlikte kurmamız gerekir."

Sonrasında büyük şok yaşandı

Göztepe'de büyük şok yaratan olay öncesinde belediyeden yapılan açıklama böyle. Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı. İşi gücü bırakmışlar, Göztepe'yi almışlar gündemlerine. Arazinin bir kısmında imar yokmuş.

Sanayi imarı varmış. Ciddi hukuksuzluk varmış. Bu hatayı sürdüremezlermiş.

Yani diyor ki İsmail Uygur. Bundan önce yapılanlar yanlış, yapanlar da hatalı. Bu açıklamayı yaparken, belediyenin tüm birimlerini de zan altında bırakmış.

Karar alan meclisi, imar müdürlüğünü, hukuk servisini, hatta ve hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bile.

Çünkü bu arazinin tahsisi öyle 1-2 gün içinde olmadı. Karar aşamasına gelinceye kadar onlarca kişi çalıştı. Arazi hem belediye yetkilileri, hem de Göztepe yöneticileri tarafından defalarca gezildi. Dosya günlerce incelemede kaldı. Araştırıldı, tüm araştırmalar hukuki anlamda da yapıldı ve devir işlemleri gerçekleşti. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi de altyapı tesisleri için Göztepe'ye 7 milyon TL yardım yapma kararı aldı. Bu kadar insan hata yaptı, tek İsmail Uygur gördü.

Söz hakkı istemek de ne!

Belediyenin açıklamaları arasında bir de "Bu arazide belediyenin söz hakkı kalmıyor" gibi gereksiz söylem var.

Ne olacaktı, belediye Göztepe'ye ortak mı olacaktı. Çocuklara, gençlere spor yaptırmak için yapılan bir tesisten gelir mi alacaklardı. Ne bekliyordu ki İsmail Uygur.

İlçesinde gurur verici bir tesis yükselirken, Göztepe gibi Türkiye'nin güzide bir takımını ağırlarken, mutlu olması gerekirken, bu kadar büyük bir camiayı ve sevenlerini üzmeye hakkı yoktu. Hem de

94. yaşını kutlamaya hazırlandığı günlerde. Yaş günü armağanı da süper oldu Uygur'un.

Göztepe, İzmir için önemliymiş. Açıklamada aralara sıkıştırılmış bu cümle de hiç tatmin edici gelmedi.

Niye iptal edildi, anlamadık

Madem Göztepe kulübü sizin için önemli. Madem, bu işi onaylıyorsun, neden iptal. Yapılan yanlışlar, eğer İsmail Uygur'un dediği gibiyse, çağırırsın Göztepe'nin yöneticilerini. Oturursun bir masaya, bu işin yanlış olduğunu söyleyenlerle. Düzeltirsin. Devir iptali niye. "Bir de 2 ay gibi bir süre çok değil. Hukuki altyapıyı kurmamız lazım" demişsin Sayın Uygur.

Biz çok gördük bu tür söylemleri...

Türkiye'de o işler iki ayda bitmiyor. Madem bu kadar istekliydin, meclise gelmeden önce bütün hataları düzeltir, o iki aylık süreyi Göztepe'nin önüne engel çıkarmadan, yapardın. Biz de bu projeye olumlu baktığını anlardık.

Tam tersini düşündürdün!..

Göztepelileri kabul etmedin

"Göztepe'den arkadaşları davet ettik ve karşılıklı görüşerek iptali gerçekleştirdik" demişsin.

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, neden o zaman "3 kez randevu istedik, görüşemedik" dedi.

Bunun açıklamasını da yapar mısın?  

Papatya, "Bu proje yalnızca Göztepe'nin projesi değildir. Bu proje İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Torbalı Belediyesi ile bizim ortak projemizdir. Bunun yanı sıra bu projeyi hukuksuz olarak nitelendirmek de kimsenin haddine değildir. Biz her zaman diyalogdan yana olduk. İsmail bey başkan seçildikten sonra 3 kez kendisinden randevu talep ettik ancak cevap dahi alamadık" derken, görüşmenin olmadığını açıkça belirtmiyor mu?

Daha ne desin. Bu açıklama, aldığınız kararın ne kadar yanlış olduğunu ifade etmiyor mu?

Sonrasında gıkınız bile çıkmadı Sayın İsmail Uygur. Büyük hata yaptınız iptal kararıyla. Bakalım bu ağırlığın altından nasıl kalkacaksınız.

Soyer'den açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Göztepeliler endişe etmesin, Mehmet Sepil başkanla da konuştuk, anlaştık. Yasal pürüzleri hızla ortadan kaldırarak, tesisin yapımına hız vereceğiz. Büyükşehir belediyesi olarak verdiğimiz sözleri tutuyoruz, desteğimiz devam edecek" diyerek, konunun takipçisi olduğunu belirtti. Soyer'in karar sonrası yaptığı açıklama biraz nefes aldırsa da, yeterli olur mu bilmem. Ama, bu olay öyle iki ay içinde bitecek gibi görünmüyor. Ne kadar sürerse sürsün, Göztepe'ye yapılan bu darbe asla unutulmaz.

İsmail Uygur'un başkanlık yaptığı sürece, hep önüne gelecektir. Devir iptal kararı, hukuksuzluğun düzeltilmesi için yapılan bir operasyon değil, Göztepe'ye darbedir. İşin özü bana göre budur.