Yarın Ramazan Bayramının ilk günü. Bayramların özü yardımlaşmak, maddi ve manevi gücümüzün yettiğince iyilik yapabilmektir diye inanıyorum. Mensubu olduğum İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde çalışan bir grup iyi yürekli insan, başhekim yardımcısı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz ve Dr. Filiz Can öncülüğünde çok yakın zamanda 'Yeter ki iyilik olsun' adıyla bir iyilik platformu oluşturdular. Doktor, hemşire, hasta bakıcı ve idari personelin kurduğu platform her geçen gün daha büyük bir kitleye ulaşıyor. Artık sınırları sadece Eşrefpaşa Hastanesi ile çizili olmayan grup, başka hastane ve kurumların desteğiyle de her gün büyüyerek güçleniyor.

Bugüne kadar topluma ve kente farkındalık mesajı vermek, bireyin kendine ve topluma karşı duyarlı olması sorumluluğuna dikkat çekmek için, Bayraklı sahilleri ve İnciraltı Kent Ormanı'nda çöp toplayan grup, ardından Eşrefpaşa Hastanesi bahçesinde kermes düzenledi. El emeği yiyeceklerin satışı yanında, yazarlar kitaplarını imzalayarak, fotoğraf sanatçıları fotoğraflarını satışa çıkartarak bu iyilik hareketine destek oldular. Toplanan gelir ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Platform, destek buldukça giderek daha çok kişi tarafından sahiplenilen bir harekete dönüştü. Bu güçle Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri kahvaltı, yemek ve piknik organizasyonu ile bir araya getirilirken, toplanan yardımlarla alınan 200 çift ayakkabı ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıldı. Grup, çevre il ve ilçelerden hastaneye yatan muhtaç hasta ve yakınlarının ihtiyaçlarının karşılanması için çaba gösteriyor. Bu bayram için de hedefleri bayramda ihtiyaç sahibi çocukları giydirebilmek ve onları mutlu edebilmekti. Bayram coşkusunu onlara yaşatıp, anılarında güzellikle ve iyilikle yer almak ve onların da gelecekte aynısını yapabilmeleri için teşvik etmek, bu iyilik grubunun bayram dileğiydi. Bu amaçla 30 Mayıs günü Bergama Göçbeyli ve Bölcek İlköğretim okullarına ziyaret yapıldı.

Altay Sosyal Dayanışma Derneği bünyesinde emek verirken, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk projelerinin ne kadar çok gayret gerektirdiğini çok iyi biliyorum. İtiraf etmek gerekirse, bu tip görevler dışardan görüldüğü kadar kolay değil. Bu grup kurulduğundan beridir, mesai arkadaşlarımın yeteri kadar yanlarında olamamanın mahcubiyetini hissediyordum. Belki de bayram yazımı onlara ayırarak bir nebze gruba katkım olur umudum oluştu. Bu umuduma destek için yazıyı okuyan tüm dostlarımı ve çevreye, çocuğa, kadına dokunmak isteyen ve sadece 'yeter ki iyilik olsun' diyen tüm İzmirlileri bu gruba katılmaya davet ediyorum. Grupla ilgili bilgi ve projeleri kurulmuş olan facebook ve instagram hesaplarından takip ederek,k gün gelip siz de belki 'yeter ki iyilik olsun' diyerek bir etkinliğe katılabilirsiniz.