Zeytindostu Derneği'nin bu yıl 12.'sini düzenlediği Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın ödül töreni 2 Mart Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirildi. Ülkemizin en kaliteli zeytinyağlarının ödüllendirildiği yarışmada ödül töreni programı sabah Anıtkabir'de gerçekleştirilen resmi törenle başlayıp, düzenlenecek ödül töreni ile sona erdi.  Program kapsamında 'Dünyada Zeytinciliğin Hedefi' başlıklı bir panel ile 'Mitolojide ve Mutfakta Zeytinyağı' söyleşisi de yer aldı.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya'nın yaptığı panelde, Tarım ve Ormana Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fikret Aktaş, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Aydın Ticaret Borsası Panel Başkan Vekili Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu, Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Aşçılık Eğitmeni ve program yapımcısı Asuman Kerkez ile Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata konuşmacı olarak yer aldı.

Vardiyalı daha fazla çalışıyor!

Türkiye'de son 10 yılda çalışma süreleri yaklaşık % 12 azaldı ancak özellikle vardiyalı çalışanlar sabit mesai saatlerinin uygulandığı sektörlere göre haftada 8-14 saat daha fazla çalışıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerinden hareketle, çalışma süreleriyle üretim, sağlık hizmetleri, seyahat ve gıda sektörlerindeki vardiyalı çalışma saatlerini incelendi. Buna göre, Türkiye'de son 10 yılda haftalık çalışma süreleri yaklaşık %12 azaldı.
Ülkemizde toplam iş gücünün % 11,7'si vardiyalar halinde çalışırken, bu oran Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ortalama % 17. AB ülkelerinde vardiyalı ve sabit mesai saatlerinde çalışanlar arasında, haftalık çalışma süreleri bakımından dikkat çekici bir fark olmamasına rağmen, Türkiye'de sağlık, üretim, gıda ve seyahat gibi vardiyalı çalışma sistemine sahip sektörlerde çalışanlar haftalık ortalama 8-14 saat daha fazla mesai yapıyor.