Yürüyüş, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve binlerce gencin katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlik, Çanakkale Zaferi'nin bir parçası olarak düzenleniyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da 24-25 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Çanakkale'deki etkinliğe katılacak gençler, 24 Nisan Çarşamba günü gruplar halinde şehre gelecekler. Kocadere kamp alanında toplanacak gençler, belgesel gösterimleri, kum sanatı gösterileri, Çanakkale tarihi anlatımları, hatıra fotoğrafı stantları ve mevlid-i şerif programına katılacaklar. Ayrıca aynı gün, mehteran ve tiyatro gösterileri de düzenlenecek.

'Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı' Architizer A+ Awards'ta Finalde 'Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı' Architizer A+ Awards'ta Finalde

Yürüyüş, 25 Nisan'da gerçekleşecek ve sabah namazının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın gençlere yarma çorbası ikramıyla başlayacak. Bakan Bak, mehteran eşliğinde 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü'nü başlatacak ve yürüyüş Conkbayırı'nda sona erecek.

Conkbayırı'nda, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, anıta çelenk konulması, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Bakan Bak'ın konuşması ve temsili alay sancağının devir teslimi gibi etkinlikler düzenlenecek. Program, askeri bandonun vereceği konser ile tamamlanacak.

Günün son programı ise Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek. Burada saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, Dr. Osman Aşkın Bak'ın abideye çelenk koyması ve gençlere hitap etmesinin ardından Solotürk gösterisi düzenlenecek. Anma programı, Bakan Bak'ın gençlerle birlikte şehitliklere karanfil bırakmasıyla sona erecek.

Editör: Sude Kula