Kale, Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen itilaf devletlerinin ilk bombaladığı yer olarak tarihe geçmiş ve ilk şehitlerin verildiği önemli bir noktayı temsil ediyor. Seddülbahir Kalesi Müze Yapısı için yapılan oylama 10 Mayıs'a kadar sürecek.

Kardeş Kentler Arasındaki Bağlar Güçleniyor! Kardeş Kentler Arasındaki Bağlar Güçleniyor!

Uluslararası Ödüllere Layık Görüldü

Seddülbahir Kalesi, Uluslararası Domus Restorasyon ve Koruma Ödülleri'nde farklı ülkelerden 176 başvuru arasından Kısa Liste Ödülü'ne layık görülmüştü. Restorasyon ve koruma çalışmaları için 25 yıl süren araştırma, belgeleme, projelendirme ve uygulama sürecinin son sekiz yılında proje yürütücülüğünü üstlenen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Cumhuriyetin 100. yılında tamamlanarak ziyarete açılan Seddülbahir Kalesi'ne İtalya Kısa Liste Ödülü'nü kazandırmıştı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Tamamlanan Bir Eser

Seddülbahir Kalesi, İtalya Kısa Liste Ödülü'nün yanı sıra Architizer A+ Awards'ta finale kalarak dikkatleri üzerine çekti. Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu tarihi yapı, Çanakkale Savaşları'nın izlerini taşıyan bir müze yapısı olarak tarihe ışık tutuyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK