Haber Ekspres gibi; doğru, dürüst, duyarlı ve dost esnaftan yanayız.
Hatta bu nedenle sık sık esnaf haberlerini ön plana çıkarıyoruz.
Çünkü esnafı halktan ayırmak büyük yanlış ve hatadır.
Dün, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe teşkilatının seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen esnaf ziyareti programına katıldı.
Esnaf gezisi programına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP İzmir Milletvekili adayı Sevda Erdan Kılıç ve Ednan Arslan, Belediye Meclis üyeleri, CHP Narlıdere kadın kolları ve partililer katıldı.
Narlıdere CHP'nin seçim startı vermesinin ardından Milletvekilleri, adaylar ve partililer ile birlikte tüm gücüyle alana indi. İlk olarak Mithatpaşa esnafını dolaşan CHP Narlıdere ilçe teşkilatı 'Önce Türkiye' sloganıyla esnaftan oy istedi.

Hileli araçların satışı durduruldu

Volkswagen egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren dizel araçların Avrupa Birliği'nde (AB) satışını durdurdu.
AB'de şu an emisyon değerlerinde hile yapılan 8.5 milyon araç bulunuyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık repo faizini beklentilerle paralel olarak yüzde 7.5 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.
Merkez Bankası faiz koridoru üst bandını yüzde 10.75 ile değiştirmedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ülke ekonomimiz bu yıl yüzde 3 büyüyecek. Çin ve Hindistan hariç, IMF tahminlerine göre, gelişmekte ülkeler bu yıl yüzde 1.9 büyüyecek. Yani biz kendi sınıfımızdaki ülkelerin 1.5 katı büyüyeceğiz' dedi.

Zirvede buluştular

Türkiye'nin en büyük 7 bankasının CEO'ları CEO Club toplantısında buluştu. 2016 için iyimser konuşan ancak özellikle düşen karlardan şikâyet eden bankacılar, siyasetçilere de mesaj gönderdi.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredi borçlarının silinmesi yönündeki seçim vaatlerini eleştirdi.
Ateş, 'Bankaların faiz gelir ve giderlerine kimse bakmıyor mu? Siyasetçilerin artık paranın zaman değerini öğrenmesi lazım' dedi.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 'Bundan sonraki 5-10 yıla baktığımızda, Türkiye'de her sene yaklaşık yüzde 15 civarında bir kredi büyümesi gerekiyor ki Türkiye altyapı yatırımlarını yapsın, büyümeye devam etsin, projeler desteklensin' dedi.

İstanbul'a iki yeni metro hattı

Ulaşım projeleri birbiri ardına devam ederken 2 yeni hatta da olumlu yönde çalışmalar hız kazandı. Göztepe Ataşehir Ümraniye raylı sistem hattına gelen onayla ÇED süreci başlarken Sultangazi Vezneciler metro hattında çalışmaların başladığını Büyükşehir Belediyesi duyurdu.
Tabii ki her zaman olduğu gibi İzmir'e yine laftan başka bir şey yok.

Poyrazcan, Avrupa'da yeni bayilerle büyüyor

Almanya'nın Köln şehrinde 10 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ANUGA Yiyecek ve İçecek Fuarı'nda yer alan Poyrazcan Zeytinyağları, 192 ülkeden yaklaşık 160 bin profesyonel ziyaretçiye tanıtıldı.
İzmir ve çevresinden elde ettiği sağlıklı ve kaliteli zeytinyağını Avrupa'nın göbeğinde tanıtma imkânı bulan Poyrazcan, çok sayıda profesyonel ziyaretçinin dikkatini çekmeyi başardı.
Toplanan birinci sınıf zeytinleri ileri teknoloji üretim aşamalarından sonra sofralara ulaştıran Poyrazcan Zeytinyağı eşsiz aromasıyla dünyanın en iyi gurmelerinden tam not aldı.

Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?

Uzun bir zamandan beri üzerinde çalışılan yerli otomobilin kendisi D, fiyatı ise C segmentinde olacak.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, lüks sınıftaki araçlarla rekabet edecek yerli SAAB 9-3'ün orta araç sınıfında satılacağını, hedefin içeride ithal araç pazarından pay almak, dışarıda ise yakın komşulara ihtiyaç duydukları motor tipleriyle araç satmak olduğunu söyledi.

Toyota 6,5 milyon aracı geri çağıracak

Toyota Motor, dünya genelinde toplam 6,5 milyon aracı servislere geri çağıracak.Toyota Motor, dünya genelinde 6,5 milyon aracını pencere kontrol dümelerindeki sorunu gidermek için servislere geri çağıracağını bildirdi.
Servise çağırma kararından Yaris, Corolla, Camry, Matrix,RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia ve Scion xB modeli araçlar etkilenecek.
Toyota'nın verdiği bilgiye göre servislere çağırılacak araçlar Ocak 2005-Aralık 2010 arasında üretildi.
Kuzey Amerika'da 2,7 milyon, Avrupa'da 1,2 milyon ve Japonya'da 60 0bin araç servislere çağırılacak.

IMF'den yeni uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), düşük petrol fiyatları nedeniyle Körfez ülkelerinin ekonomilerinin beş yıldan kısa süre içinde mali açık vereceği uyarısında bulundu.
IMF'nin yayınladığı Ortadoğu ve Orta Asya Bölgesel Ekonomik Görünüm raporunda, düşük petrol fiyatları nedeniyle, ekonomisi yüksek ölçüde petrol satışı ve ihracından elde edilen gelirlere bağlı Körfez ülkelerinin büyümesinin yavaşlayacağı belirtildi.
Raporda, 'Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dışındaki diğer Körfez ülkeleri mali durumlarını düzeltmezlerse, beş yıldan az sürede mali açık verecek' denildi.

***

DİP EKSPRES

Dünya Türk mücevherine güvendi


Türk Mücevher sektörünün dünyaya açılan penceresi olan 15-18 Ekim İstanbul Mücevher Fuarı içeride ve dışarıda yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen ziyaretçi akınına uğrayarak mücevher ihracatçısının yüzünü güldürdü.
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner fuara uluslararası ilginin yüzde 25 artmasını dünyanın Türk mücevher sektörüne güveninden kaynaklandığını söyledi.
Türk Mücevher Sektörünün küçük fuarı olarak bilinen sonbahar fuarı, mart aylarında yapılan büyük fuara göre daha küçük bir alanda ve daha az katılımcı ile gerçekleşirken; fuar öncesi yaşanan terör olaylarından kaynaklanan tedirginlik fuardaki hareketlilikle ortadan kalktı. Sadece profesyonellere açık olan fuarın toplam ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 16 artarken, neredeyse iki ziyaretçiden birinin yabancı olduğu görüldü.

Rakamlarla artış

İstanbul Jewelry Show'a bu yıl geçen yıla göre yüzde 16 artışla 17 bin 467 ziyaretçi katıldı.
Bu ziyaretçilerin 9 bin 620'si Türkiye'den, 7 bin 847 kişi ise dünyanın farklı ülkelerinden geldi.
Geçen sene yüzde 36 ile her 3 ziyaretçiden birinin yurtdışından geldiği fuara bu sene katılanların yüzde 45'i yabancı oldu.
Fuara pek çok ülkeden katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten MİB Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık ise, mücevherin en önemli unsurunun tasarım olduğunu belirterek, fuarda açılan ve 40 tasarımcının katıldığı Designer Market'in başarısının önemine değindi.