Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşen etkinlik, hem Bornovalıları hem de İzmir'in dört bir yanından gelen binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki ve kızı Asya Tuna ile birlikte kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik, çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirmesine olanak sağladı.

Etkinlik kapsamında çocuklara uçurtma dağıtıldı, nostaljik ve eğlenceli yiyeceklerin yanı sıra palyaçoların minikleri eğlendirdiği alanda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atölyeler kurularak çocuklara el becerileri kazandırılmaya çalışıldı ve basketbol, penaltı atışı ve dart gibi spor yarışmaları düzenlendi. Bornova Belediyesi Çocuk Korosu ise seslendirdiği 23 Nisan şarkılarıyla coşkuyu zirveye taşıdı.

Buca'nın su baskınları İZSU ile son bulacak Buca'nın su baskınları İZSU ile son bulacak

Başkan Eşki, çocuklar başta olmak üzere ilgi gösteren herkesle yakından ilgilendi. Onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi, penaltı atışı yaptı ve halat çekme oyununa katıldı. Şenlik alanında vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Eşki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, çocukların yüzlerinin her zaman gülmeye devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleyle bir huzur adası olduğunu belirterek, bu güzel ülkeyi hediye edenleri saygıyla andı.

Editör: Haber Ekspres