İzmir’in Gaziemir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle kutlandı. Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, siz Gaziemirlilerle birlikte yürüyeceğime söz veriyorum. Yaşasın ulusal egemenlik” İfadelerini kullandı.

Gaziemir Belediyesi'nin organize ettiği 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ilçede muhteşem bir coşkuyla kutladı. Gaziemir'in her köşesinde, sokaklarında, caddelerinde ve meydanlarında gerçekleştirilen etkinlikler renkli ve neşeli görüntülere sahne oldu.

Belediyenin düzenlediği şenlik programı, Abdullah Arda Meydanı'nda gerçekleşti. Çocuklar, müzikal gösteriler, dans performansları ve eğlenceli animasyon gösterileriyle dolu bir programla bayramlarını coşkuyla kutlama fırsatı buldular.

Gaziemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı muhteşem bir coşkuyla kutladı. Abdullah Arda Meydanı'nda başlayan etkinlikler, renkli bir kortej yürüyüşüyle devam etti. Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Gazi Atatürk Bulvarı boyunca bayraklarıyla birlikte yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık'ın eşi Deniz Işık'ın da katıldığı korteje Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Gaziemirli de iştirak etti.

Kortejde dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı

Kortejde, büyük boyutta Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşındı. Yürüyüş boyunca, katılımcılar bando eşliğinde marşlar söyledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokakları bayram yerine çeviren Gaziemirlilere, evlerinden alkışlarla destek veren bazı yurttaşlar da oldu.

Hıdırellez coşkusu Ödemiş'te! Hıdırellez coşkusu Ödemiş'te!

Kortej yürüyüşünün ardından, bayram coşkusu Festival Alanı'nda düzenlenen Yeni Türkü konseriyle devam etti. Alanı dolduran seyirciler, Yeni Türkü'nün sevilen şarkılarına coşkuyla eşlik etti. Yağmurun Elleri, Eyvallah, Fırtına, Mamak Türküsü ve Aşk Yeniden gibi şarkılar, seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gaziemir, 23 Nisan'ı coşkuyla kutlayarak bir kez daha birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

“Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, siz Gaziemirlilerle birlikte yürüyeceğim”

Sahneye çıkan Belediye Başkanı Ünal Işık, Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu’na çiçek vererek teşekkürlerini sundu. Alanı dolduran yurttaşların bayramını kutlayan Başkan Ünal Işık, “Genzindeki barut kokusu gitmeden, sırtındaki teri kurumadan çocuklara bayram armağan edecek kadar ileri görüşlü bir liderin ülkesinde yaşamaktan ve o milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, siz Gaziemirlilerle birlikte yürüyeceğime söz veriyorum. Ulusal egemenliğimizi dünyaya haykırdığımız ve çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” Şeklinde konuştu.

Etkinlik alanı dolduranların hep bir ağızdan marşlar seslendirmesiyle sonlandı.

Muhabir: HABER MERKEZİ