Birkaç yıl önceydi, derneklerle ilgili bir toplantıda tanıdım kendisini. Yaptığı konuşma dikkatimi çekmişti. Güler yüzünün yanında öğrencilerine olan düşkünlüğünü her kelimesinden anlamanız mümkündü.

Merak ettim ve okulunu az da olsa tanıtmasını rica ettim. 

“Kelimelerle olmaz, zahmet olmazsa bir gün okulumuza gelin, gözünüzle görün” dedi.

Yaklaşık bir ay sonraydı telefonla aradım ve müsait olup olmadıklarını sordum. Görüşmemizi aktardığı Müdür Bey’in aracıyla beni Bornova’dan aldırdılar.

Okul da talebeler de muhteşemdi. Sınıfları gezdik. Sorular sorduk cevaplar aldık.

Zekalarına ve hafızalarına hayran kalmıştım.

Öğrencilerin neredeyse tamamı, “Öğretmenim” diyor başka bir şey demiyorlardı. Gözlerini ondan ayıramıyorlardı. Sevginin ve iletişimin böylesi görülmeye değerdi. Kısacası Gizem öğretmeni sevgileriyle ablukaya almışlardı.

Sonrasında iki yıl geçti ve o genç, idealist öğretmenimiz yeni bir yola çıktı.

İki hafta önce yeni kurduğu derneğin genel kurulundan sonra tüm üyelerle birlikte iftar yemeğinde bir araya geldik.

Gelinen noktaya kadarki yaşananları şöyle anlattı; 

“ Özel gereksinimli bireylere spor konusunda destek vermek için 03.02.2016 tarihinde KAVALAR AİLESİ tarafından ÖZEL ERKE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ kuruluyor. Daha sonra, 26.08.2022 tarihinde, dernekler ile spor kulüplerinin ayrılması maddesi nedeniyle tüzük yönetmeliğinde isim değişikliğine gidilerek ÖZEL ENGELLİ EĞİTİM HİZMETLERİ VE GENÇLİK DERNEĞİ (EN-GENÇ DERNEĞİ) adıyla devam etmekte olan bir dernekten bahsedeceğim.

“Bugüne kadar SMA’lı çocuklarımıza yardımından, özel gereksinimli çocuklarımızın kitaplarının basılmasına; ihtiyaç sahibi ailelerimizin yardımından, az gören çocuklarımıza -ülkemizdeki ilk- kitapların basılmasını sağlamaya ve Bornova’da yer alan Terapi Bahçesi’nin yapımına kadar birçok projede yer almışlardı.

Derneğin yeni genel kurulunu öğretmenlerin, doktorların ve gazetecilerin oluşturduğu seçkin bir ekip oluşturmaktadır. Yeni projeler ve heyecanla yol alacak yeni ekibe şimdiden başarılar diliyoruz.

Ülkemizde derneklerin gerçek amacına ulaştığını görmek ve doğru ekiple ihtiyaca hizmet ettirebilmek hiç de kolay değil. Tam da bu noktada gönlümce destek olabileceğim, bir elin parmakları kadar az ama etkili bir dernek olacağına inancım sonsuz olan Özel Engelli Eğitim Hizmetleri ve Gençlik Derneği sizlerin de desteğinizle büyüyecek.

Özel gereksinimli evlatlarımızın can yoldaşı olan, ailelerini önemseyen ve yaptıkları planlarla onların enerjisini hep zirvede tutmaya çalışan, özel gereksinimli bireylerin hayatlarını hayatlarımızla birleştirmeye çabalayan bir dernek. Çok güzel projelerle yakında sizlerin de dikkatini çekeceklerine inancım sonsuz...

Her geçen gün kalbi iyilik ve dayanışma ile atan tüm bireylerin bir gün üye olacağına inandığım bu dernek, hem Avrupa projeleriyle hem de hayırsever insanların desteğiyle çok güzel işlere imza atmaya kolları sıvamış olarak geliyor. Üyelerinin tüm yapıcı ve toplumsal önerilerini dikkate alan bu dernek umarım hak ettiği değeri görüp olabildiğince çok insana destek olabilecek bir hâle gelecek”

Sonuç: NHaber Tv’nin imtiyaz sahibi Cüneyt Liman ile birlikte ben de bu özel derneğe üye oldum.

Bundan böyle, “Özel Engelli Eğitim Hizmetleri ve Gençlik Derneği” için elimizden geldiğince çaba göstereceğiz ve iyilik meleği Gizem Öğretmene destek olacağız...

Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onlar çok özel ve ilgiye ihtiyaçları var..

Haydi, hep beraber… Çözüm getirmek ve yaralarına merhem olmak için…