Yaşananları film seyreder gibi seyrediyoruz. Şiddet, ölüm, yalan, hile günlük hayatımızın birer parçası haline geldi. İnsanlığımızı, vicdanımızı, umutlarımızı, inancımızı her geçen gün biraz daha kaybediyoruz. Daha da kötüsü tüm bunlara alışıyoruz.

Sabah uyanıp televizyonu açtığımızda, sosyal medya ya da gazetelere göz attığımızda karşımıza çıkan ilk haber ya şehit, ya kaza, ya da şiddet haberleri. Dünyadan tamamen ayrı bir takvimimiz var. Dünya Marst'ta su bulduğunu açıklarken bizde hâlâ belediye otobüsleri göz göre göre durakta bekleyen insanların arasına dalıp onlarca kişinin ölümüne sebep oluyor. NASA bulduğu suyun nasıl oluştuğunu araştırırken bizimkiler suyun içilebilir ya da abdest alınabilir mi olduğu ile ilgileniyor.
Ayrı bir takvimimiz var dedim ya bu ülkede her şey geliyorum diyor. Gelince de hiç ama hiç şaşırtmıyor. Öylece seyrediyoruz. Mesela bir Fuat Avni'miz var bütün olanları, olacakları günler öncesinden haber veriyor ve söylediklerinin birçoğu da gerçekleşiyor. Fuat Avni'nin yapılacak olanlar için toplumsal zemin hazırladığı, tepkilerin dozunu en aza indirgeme görevini üstlendiği gerçeğini ise kimse görmüyor. Hepimizin tepkisi aynı 'Adam yine bildi valla, helal olsun...'

Fuat Avni'nin kim olduğu çok da önemli değil aslında, önemli olan söyledikleri ile ne yaptığı ne yapmak istediği. Mesela Fuat Avni'nin olacak dediği şeyler olduğunda verilen tepkilere bir göz atın, tepki sadece şu oluyor 'Fuat Avni yine bildi' O kadar, daha ötesi yok. Yapılmak istenenler rahat bir şekilde yapılmış oluyor, ne bir tepki ne bir itiraz.

Yaşananları film seyreder gibi köşemizden seyrettiğimiz bu gariplikler ülkesinde seçimler de geliyor ve Fuat Avni seçimin yaklaştığı şu günlerde sosyal medya hesabından yine bazı bilgiler paylaştı. Yüksek Seçim Kurulu'nun SEÇSİS yazılımına paralel bir simülasyon hazırlandığını belirten Fuat Avni oyların çalınacağı iddiasında bulundu. Fuat Avni'ye göre gizli tutulan bu çalışmayla fazladan oylar sisteme girilebilecek. Eğer plan gerçekleşirse, YSK'nın sitesine girenler kendi sandık sonucunu doğru görecek ama genel sonuç AKP'nin ayarladığı şekilde olacak. Seçim sonucu ise AKP'nin yüzde 44 küsur oy alacağı şekilde ayarlanacak.
Bu günlerde iddiaları destekleyen gelişmeler de yaşanıyor. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger tarafından yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım seçmen listelerine yönelik analizlerde, 7 Haziran seçimlerinde oy kullanan 672 bin 649 seçmenin, 1 Kasım listesinde yer almadığı tespit edildi. Bu seçmenlerden 36 bin 601'i ise İzmirli, yani siz de YSK'nın kaybettiği seçmenlerden biri olabilirsiniz.
Bazı illerde 3 ile 5 bin oy ile milletvekili sayısı değiştiği göz önünde bulundurulacak olursa bu rakam hiç de azımsanacak bir rakam değil. Neredeyse 10 milletvekilinin yer değiştirmesine neden olabilecek bu rakam Fuat Avni'nin iddialarını haklı çıkarmaya yönelik çalışmalardan biri olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan. Sizce?