Ülkemizde ve dünyamızda, birlik, beraberlik ve barış dilekleriyle...

Filmlerde seyahat etmeyi çok seviyorum.
Hiç gitmediğim yerlere gitmeyi!
Uçsuz bucaksız çöllere, büyülü doğalara...
Çöllerde...
Kum tanelerinin gizeminden hayatın güzelliklerini keşfetmeyi.
Kaybolmayı!
Rüzgarın uçuşturduğu o kumların arasında.
Sonra yeniden bulmayı kendimi...
Doğu'nun büyüsü içinde.
"Çöl Kraliçesi" filminde olduğu gibi!


ÇÖL KRALİÇESİ ("Queen of the Desert")

Şiir gibi film.
Çölün büyüsü filmin baş kahramanı olan İngiliz Kadının yazdıklarına karışıyor. Kum tanelerinin gizeminden dökülüyor derken mısraları...
Bırakıyorum ben de kendimi filmin anlattığı İngiliz Kadının öyküsüne...
Başka hiçbir beklentim olmadan ve başka hiçbir şeyi sorgulamadan filmin anlattığı şekilde o öyküye, kadına, doğaya, olaylara kendimi bırakıyorum.

EN ÇOK NE ETKİLİYOR?

Kendimi öyle bir kaptırıyorum ki filmde en çok ne etkiliyor beni diye düşünmeye başlıyorum kendi kendime...
Bulunduğu çağa ve çağının kadınlarına göre son derece kendine güvenen, cesur, akıllı, gözüpek, maceraperest, arzu ettiği hayatın peşinden kararlılıkla giden bu kadın mı?
Doğu'nun büyülü coğrafyası, çölleri, ulu kartalları, baykuşları, rüzgarla kumunun inanılmaz güzellikteki dansı mı?
Yoksa bir İngiliz Kadının Doğu'nun mistik coğrafyası ve kültürü içinde dile getirdiği, filme tane tane yayılan o mısralar mı?
O zaman anlıyorum ki beni en çok etkileyen bu İngiliz Kadın'ın Doğu'nun eksantrik ruhu ile buluşmasından doğan o kum tanelerinin gizeminden mısralar..
Böylelikle merakla filme bırakıyorum kendimi.
Tabiatın güzelliği, naifliği, büyüsü içinde...
Film beni Doğu'nun güzellikleri içinde yeniden var ederken, olmamalı hiçbir zaman diyorum! Tek bir savaş, tek bir yıkım... Ne Doğu'sunda ne Batı'sında bu güzelim dünyanın...
Yine bu dünyada olmamalı diyorum... İnsan olarak hissettiğimiz o güzel duygulardan daha değerli, daha önemli, öncelikli hiçbir şey.
İsyan ediyorum... Dün içinde! Bugüne de! Her türlü yıkıma, ayırıma! O muhteşem gizemli doğayı güzelliklerinden... O inanılmaz sevme kapasitesine sahip insanı hislerinden...
Bu yolculuğu siz de yaşamak istiyorsanız Sevgili Okurlar... Doğu'nun gizemi ve büyüsü içinde Çöl Kraliçesi filmine davetlisiniz!