Her sabah aç karnına limonlu su içmek 5 kilo verdirir! Üzülerek söylüyorum ki keşke böyle bir şey mümkün olsa dünyada kilolu insan veya obezite gibi bir durum söz konusu olamazdı.

Suyunuzun içerisine katacağınız limon, elma, maydanoz gibi ürünler suyunuzu tatlandırmaktan başka bir etki yapmamaktadır. Tabi günlük su tüketiminiz almanız gerekenden çok az ve tadından kaynaklı içmede problem yaşıyorsanız bu tarz eklemeler iyi bir yöntem. Bitkiler taze olduğunda hücreler parçalanmadığı için hücre içi bileşenlerin suya geçmesi mümkün değildir. 

SUYU TATLANDIRMAK ZARARLI MIDIR?


Suyu içerken nasıl keyif alıyorsanız o şekilde içmekte özgürsünüz. Yeter ki su ve sıvı ayrımını unutmayın. Şekerli, asidik veya hazır renklendirilmiş tozlar eklenmediği sürece istenen miktarda aromalı su tüketilebilir. Fakat suyun içine konulan sebze meyvenin çok iyi yıkanmış olması ve şeker/ şekerli gıda eklenmemesi gerekmektedir. Günlük su tüketim ihtiyacınız kg başına 30-33 ml arasında olmalıdır. 

LİMONLU SU TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR


Limon C vitamini içeriğinden yüksektir fakat tek başına zayıflatmaz. Limonlu su içinceye kadar olan süreçte beslenmemize dair asıl kilo yapıcı etmenleri bulup onları tedavi etmeye yönelik gidilmesi gerekmektedir. Tabi ki hiçbir faydası yoktur gibi bir şey de söz konusu olamaz. Çünkü bir limonun suyundan tutun bir erik tanesine kadar büyük küçük tükettiğimiz her besinin vücutta bir etkisi vardır. Tabi içeriğinden tam yararlanılabilmesi için günlük alım düzeyimizin ve sıklığının düzenli olması gerekmektedir.

MİDE RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT!


Limonlu su mide rahatsızlığı olan insanlar için zararlı olabilir. Ülseri veya gastrit gibi mide sorunları olan kişiler, asitli gıdaların tüketiminden kaçınmalıdır. Limonlu su, bu kişilerde mide rahatsızlıklarını artırabilir. Ayrıca, dişlerin mine yapısını aşındırabilen sitrik asit içerdiği için diş sağlığı sorunları olanlar da limonlu suyu aşırı tüketmemelidir.