İzmir'de Menemen FK ile Soma Spor karşı karşıya geldi. Karşılaşma golsüz sona erdi. İki takımın da ilk hedefi galip gelmekti ama beraberlik deplasman takımı için hiç yoktan iyi bir sonuç olarak görülebilir. Aldığı 1 puanla averajla kendini Play-Off hattı içerisine sokmayı başardı.

Ev sahibi takım teknik direktörü Cenk Laleci'yle yollarını ayırdıktan sonra yine galibiyetle tanışamadı ve hasret 4 maça çıktı, maç sonu taraftarının az da olsa olumsuz tezahüratıyla karşılaştı.
***
Karşılaşmaya Menemen FK iyi başladı. Sağlı sollu ataklarla yüklendi ama bunu pozisyonlara dönüştüremedi ve dolayısıyla gol de bulamadı. Zaman zaman oyun dengelendi, nadiren konuk takımın çok kısa süreliğine üstünlüğü oldu.
***
Menemen FK üstün oynadı neden gol atamadı?
Önce iyi taraflarından başlayayım. Çok istekliydi. Çok savaştı. Sert oynadı. Önceki maçları kadar olmasa da iyi paslaştı. Kanatları iyi kullandı ve iyi bindirmeler yaptı. Kalesinde fazla pozisyon vermedi. Bu saydıklarımı birçok takım yapamıyor ama galip gelmesini biliyor. Galip gelmek için gol atmak gerekir; işte sorun da bu. Çok fazla orta yaptı fakat 1 tanesi dışında hiçbiri hedefini bulmadı. Çizgiye inip pas attı o da sonuç vermedi. Başka türlü gol cepheden atılır. Ceza alanı içinde iyi paslaşamadı. Rakip kalabalık olduğundan bu normal. Şut çekmek de büyük bir silahtır. Çektiği şutlardan kaleyi bulan 2 tane kadardı onlar da kalecini üzerine gitti.
Özetini çıkarayım:
Sarı lacivertli takımın en büyük sorunu gol atamamak. Kaleye kadar güzel bir şekilde yaklaşıyor ne ortalar yerini buluyor ne şutlar ne de paslar. Bu sorunları çözmeleri gerekir.
***
Soma Spor'un az pozisyon bulmasının en büyük sebebi fiziksel olarak zayıflığıydı. Rakibinin sertliğinde çabuk top kaybetti ve aynı şekilde karşılık veremedi. Top sürerken arkadan ayak uzatmalarda kolay kaptırdılar, vücutlarını araya sokup meşin yuvarlağı korumayı başaramadı. Kanatları yeterince koruyamadı buradan çok atak yedi.
İlk olarak halledilmesi gereken sorun fiziksel güç. Bundan sonra diğerlerine eğilmek gerekir.
***
Bucaspor 1928 taraftarı da Soma Spor'u desteklemek için stattaydı. Bir ara Forza Buca tezahüratı yaptılar. Rakip taraftardan şaşıranlar oldu, ‘ne alakası var’ diye düşünüp.
Konuk takım uzakta olduğu için tezahüratlarını duymadım ama Menemenliler'in hemen yakınındaydım. Çok fazla küfür ettiler. Oysa statta aileler ve çocuklar da vardı. Gerçi her maçta oluyor. Küfür belli bir sayıya ulaştığında seyircisiz oynama cezası geliyor. Küfür etmenin hiçbir takıma hiçbir şekilde faydası yok. Bunun önüne geçilmesi gerekir.