Seçimlerde AKP karşısındaki güçlü adayın desteklenmesi eğilimi ağırlık kazanınca, birbirinden çok farklı anket sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Örneğin Manisa'da...
Basında yer alan anketlerin çoğunu 'taraflı' ya da 'çakma' olarak niteleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e göre büyükşehirde partisi MHP % 49-51; AKP % 30-33; CHP ise %13-15 bandında... Oysa ORC Şirketi'nin Şubat'ta yaptığı ankete göre AKP %31,3; CHP %28,1; MHP 27,8 oy oranına sahip. Gezici'nin Şubat anketinde ise AKP 36,1; CHP % 33,7; MHP ise %28,3 olarak yer alıyor.

Büyük araştırma şirketlerinden olan Konsensus'a ait olduğu iddia edilen bir ankette CHP 33,4; AKP 29,5; MHP 26,4 oy oranına sahipti. Ancak, Konsensus şirketi Twitter'da paylaşılan bu anketin kendilerine ait olmadığını, Manisa ilinde bir çalışma yapmadıklarını açıkladı. CHP Manisa Büyükşehir Adayı Özgür Özel ise bir takipçisinin paylaştığı bu anketi 'retweet ettiğini' yani yeniden paylaştığını, ancak bunun anketi sahiplenmek anlamına gelmediğini bildirdi. Milletvekili olarak başarılı bulduğum ve aynı liseden mezun olmamız nedeni ile bende 'özel' bir yeri olan Özgür Özel'in artık daha dikkatli olacağına inanıyorum.
Peki, bu anketlerden hangisi daha doğru? Büyük araştırma şirketleri henüz Manisa için anket sonuçlarını açıklamadılar; büyük olasılıkla skandal ses kasetlerinin oylara yapacağı etkinin oturmasını bekliyorlar. 2011 Genel Seçimleri'nde başarılı tahminler yapan SONAR'ın yaptığı "Adana, Manisa, Isparta gibi illerde CHP yok" şeklindeki ön açıklama MHP'li başkan Ergün'ü doğrular nitelikte.

Başkan Ergün ayrıca en az sekiz ilçeyi kazanacaklarını, bu sayının artabileceğini iddia ediyor. Ses kaseti skandalları ile AKP'nin önemli oy kaybına uğradığını ve bu oyların önemli bölümünün MHP'ye kaydığını bildiren SONAR'ın verileri de bu olasılığı güçlendiriyor.

Manisa merkez ilçe bu seçimde Yunus Emre ve Şehzadeler olarak iki ilçeye ayrıldı. Bu ilçelerdeki adaylardan dördünü daha iyi tanıyorum.
Şehzadeler MHP adayı Cem Çöllü ile yıllar önce birlikte çalışmış, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinin bugünkü binasının iyi çalışan klima sistemini muhammen bedelin neredeyse yarısına satın alarak devlete önemli bir kar sağlamıştık. Dürüstlüğünü ve çalışkanlığını takdir ettiğim Çöllü ile birlikte atıl bir binada kurduğumuz atölyede de çok ucuza birçok ürün üretmiş; işçi, mühendis ve yönetici bir araya gelince neler yapılabileceğini kanıtlamıştık. CHP adayı Semih Balaban da Atatürkçü Düşünce Derneği'nden tanıdığım ve sevdiğim iyi bir eğitimci; her iki adaya da başarılar diliyorum.

AK Parti Yunus Emre adayı, Manisa Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk yıllarında bir arada çalıştığımız iyi bir akademisyendi. Ancak Çerçi'nin şu an belediye başkan yardımcılığını çok başarılı biçimde sürdüren ve Cengiz Ergün'ün başarılı projelerinin birçoğunda büyük katkısı olan MHP adayı Mimar Azmi Açıkdil karşısında fazla şansı olduğunu sanmıyorum. Sayın Açıkdil'i son zamanlarda tanıma fırsatı buldum; özellikle bilgisini, donanımını ve çalışma hevesini çok takdir ettim. Fazla tanımadığım CHP adayı hukukçu Ali Arslan dahil, tüm adaylara başarılar...

Haftanın Sözü: "Yöneticiler, iktidara saltanat sürmek için değil, millete hizmet için getirilmişlerdir. Ulusa karşı olan görevlerini kötüye kullandıkları takdirde, şu ya da bu biçimde ulusal iradenin kendi haklarında vereceği kararla karşılaşırlar."   Mustafa Kemal Atatürk