Gabriel García Márquez'in 'Kırmızı Pazartesi' adlı kitabında olduğu gibi, ülkemizde de cinayetler, katliamlar göz göre göre geliyor maalesef.

26 Aralık 2016, İstanbul Üniversitesi'nden bir grup, Noel Baba şeklindeki balonu sünnet edip bıçaklayarak Noel ve Yılbaşı kutlamalarını protesto etti. Fen-Edebiyat Fakültesi'nde toplanan ve 'Edep ya hu' yazılı bir pankartla yürüyen Anadolu Gençlik Derneği üyesi grup, tekbir getirerek Beyazıt Kampüsü ana kapısına gitti. 'Noel'den hayır gelmez', 'Noel Müslümanlığa indirilen bir darbedir' yazılı pankartlar taşıyan grup basın açıklaması yaptıktan sonra, Noel Baba şeklindeki balon maketin önüne bira kutuları, haç ve enjektör koyduktan sonra şişme Noel Baba'yı sünnet edip bıçakladı.

*
29 Aralık 2016, Aydın Nazilli'de Alperen Ocakları'na bağlı bir grup, yılbaşı kutlamalarını Noel Baba'nın başına silah dayayarak protesto etti. Alperen Ocakları üyesi oldukları belirtilen bir grup genç, Belediye Meydanı'na getirdikleri Noel Baba'yı önce darp edip ardından kafasına silah dayadı. Vatandaşların şaşkın bakışları altında gerçekleşen eylem, efe kıyafeti giyen eylemcilerin zeybek oynamasıyla sona erdi. Gençler şikayet üzerine adliyeye sevk edildi ve aynı gün serbest bırakıldı.

*
İstanbul İkitelli'de, 'Noel kutlamalarına hayır' yazan büyük bir pankart asıldı. Pankartın üzerinde, fesli bir Osmanlı genci Noel Baba'ya yumruk atarken resmedilmişti. Pankartta yılbaşı kutlamalarına karşı şiddet içeren bir tavır takınılması dikkat çekti.

*
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bütün camilerde okutulan Cuma hutbesinde yılbaşı kutlamalarına ilişkin uyarı yapıldı. Cuma hutbesinde, 'Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür. Sevap, günah, hayır, şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür' ifadeleri kullanıldı.

*
Cübbeli Ahmet Hoca yılbaşına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Neden kafirin bayramını kutlayacağım ya! Bizim bayramımız mı yok? Mevlidimiz mi yok? Miracımız mı yok? Neden hep biz onlara benzeyelim? Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder! Bir kişiyi bile olsun Allah için vazgeçirelim şu noeli kutlamaktan! Allah korusun iman gitti mi cehennemden ebedi çıkamayacak! Babanın katilinin bayram yaptığı günde bayram yapar mısın? Babanın katillerinin, dininin düşmanlarının kutlamalarına katılma. Noel kutlama!' dedi.

*
Konak'ta yılbaşı kutlamalarına karşı olduklarını belirten bir grup tarafından nefret içerikli yılbaşı bildirileri dağıtıldı. OHAL sürecinde yasak olmasına rağmen sokaklarda izinsiz bir şekilde nefret içerikli bildiri dağıtanlara vatandaşlar, 'Burası İzmir burada bu bildirileri dağıtamazsınız. Bu şehirde gericilere, cihatçılara, tecavüzü aklayanlara, kadın düşmanlarına yer yok. Defolup gideceksiniz!' sözleri ile tepki gösterdi. Polis vatandaşların şikâyetçi olmasına rağmen bildiri dağıtanlar hakkında işlem yapmadı.

Ve önceki gün...

Yepyeni umutlarla girdiğimiz yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya Noel Baba kıyafeti giydiği belirtilen terörist tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Terörist kaçarken, saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. 4'ü ağır 65 kişi ise yaralandı.

*
Camilerde noel ile yılbaşı aynı şeymiş gibi fetvalar verildi. Sokaklarda bildiri dağıtanlara göz yumuldu. Caddelere afişler asarak, her dinden her görüşten insanın yaşadığı ülkemizde yılbaşını kutlayanlar hedef gösterildi. Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden bu eylemleri yapanlar için ne suçu övme davası açıldı ne de bu kişilere engel olundu.

*
Günlerce, 'Müslüman noel kutlamaz' diyenler, 'Noel Baba'yı sünnet eden, bıçaklayan, başına silah dayayan, nefreti körükleyenler hakkında hiçbir işlem yapmayan, dahası sessiz kalarak dolaylı olarak destek verenler, okullarda yılbaşı kutlamalarını yasaklayanlar bugün çıkmış 'Bu saldırı birliğimize yapıldı' diyor.
Hangi birlikten bahsediyorsunuz Allah aşkına!? 39 insanın hayatını kaybettiği katliamın hemen ardından sosyal medyada 'Oh olmuş, ne işleri vardı orada?' tarzı kutlama mesajları paylaşan vicdan ve ahlak yoksunları ile benim, bizim ne gibi bir ortak yönümüz olabilir ki? Hangi çatı altında bir olabiliriz, neyi paylaşabiliriz bu kafalarla?