AKP Gençlik Kolları, Türkiye genelindeki 14 milyon 700 bin gence Başbakan Binali Yıldırım imzalı referandum mektubu gönderdi. O mektuplardan biri de arkadaşıma geldi. Bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından kaleme alındığı belirtilen referandum mektubunda, gençlerden 'Evet' demeleri isteniyor.
'Sevgili (.....) Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız...' ifadeleriyle başlayan mektupta 'Evet' denilmesi halinde hangi maddelerin değişeceği ile ilgili ise tek bir satır bile yok.
Mektupta, anayasa değişiklik teklifi kısaca şu şekilde özetlenmiş, 'Hükümeti ve Cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı?' gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen Cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek'

Toz pembe bir dünya çiziliyor. Seçilme yaşını 18'e indiriyoruz denilerek, siz de milletvekili olabilirsiniz mesajı veriliyor. Mektupta yeni bir şey yok. Her gün meydanlarda, hemen hemen bütün televizyon kanallarında, devlet kurumlarının duvarlarında her yerde duyduğunuz gördüğünüz sözler var. 14 yıldır istikrar diyorlar, huzur diyorlar, güven diyorlar. Ne huzur kaldı ülkede ne güven ne de istikrar.

Tüm bunlara alıştık artık hatta bu sözleri ezber ettik de mektuptaki bir cümlenin üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın kalema aldığı belirtilen mektup şöyle bitiyor, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan'da diyeceğiniz 'Evet' ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum. Sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum...'

Yanlış duymadınız. Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinden bahsediliyor. Tam Başbakanımıza inanacaktım ki aksilik ya aklıma AKP'li yöneticilerin sözleri geldi.

İşte onlardan birkaçı...
Mersin'in Anamur ilçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki: Atatürk olmasaydı diye bir şey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var. Yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır! Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir. Kimse Türk, Atatürk demesin. Orijinali Yunan yani, net. Benzemiyor Türk'e...
Malatya'nın Akçadağ ilçesi AKP'li Meclis Üyesi Cumali Doğan: 94 yıllık sarhoşların kurduğu rüyalar bitti. Tabii ki evet..

Esenyurt Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu: Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ecdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran'a, ezana...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu yöneticilerle ulaşacaklarmış. Sizce Atatürk'ün adına bile tahammülü olmayanlarla, her fırsatta onun ismini silmeye çalışanlarla, ona sarhoş, kanı bozuk diyenlerle muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak mümkün mü? Ne dersiniz 'Evet' mi, 'Hayır' mı?