Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele çalışmaları yurt içinde ve sınır ötesinde devam ediyor. MSB, terör örgütlerine yönelik operasyonlarının devam ettiğini ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz’in, Irak’ın kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeye devam ettiğini ifade etti.

4 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Teröristlerin taciz atışları karşılıksız kalmıyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi" ifadeleri kullanıldı. 

Bölgenin huzuru için oradalar!

MSB bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen teröristlere yönelik bu operasyonların devam edeceğini belirtti.

Fırat Kalkanı Hareketi nedir?

Fırat Kalkanı Harekatı, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 24 Ağustos 2016'da başlattığı operasyonlar dizisine verilen isimdir. Bu harekat beraberinde başka birçok operasyonu da getirdi.

Zeytin Dalı Harekatı nedir?

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu parçalamak, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerini etkisiz hâle getirerek bölge halkını bunların zulmünden kurtarmak ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak için 20 Ocak 2018 günü saat 17.00'de Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlattı.

6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi

Tüm dünyanın gözü önünde, tamamen uluslararası hukuka uygun ve insan haklarına saygılı şekilde icra edilen Zeytin Dalı Harekâtı 57 gün sonra başarıyla sonuçlanırken 6 bin 370 terörist etkisiz hale getirildi.

İş insanı Fatih İnalkoç’un acı günü | Melahat anne son yolculuğuna uğurlandı İş insanı Fatih İnalkoç’un acı günü | Melahat anne son yolculuğuna uğurlandı

Bu operasyonları Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe Operasyonları takip etti.

Kaynak: Haber Merkezi