1 Nisan sabahı şaka gibi bir güne uyandık. İnanamadığımız ve çok şaşırdığımız bir sabah oldu. Öyle bir seçim oldu ki, trafolara kedi kaçmadı mesela. Mart ayında oldu diye mi acaba?

Türkiye uyanıyor diye yazdı herkes. Uyanamıyorum, öyle bir güzel rüyaki hiç bitmesin istiyorum.

1 Nisan sabahı ilk sohbet ettiğim kişi 13 yaşında, sekizinci sınıf öğrencisi Selin Kartal oldu. Yüzünde güller açıyordu, böyle umutlu, mutlu bir yüz çok iyi geldi. Bir dokundum bin ah işittim kendisinden, heyecanla anlatmaya koyuldu, isyan şöleni içinde kaybolmuştu ; Çocukluğum gitti. parasız bir kaliteli eğitim için günde en az 350 soru çözmek zorundayım. Şuan bir özel okula gidiyorum ama öğretmenlerin baskısıyla, aşağılamalarıyla bile karşılaşabiliyoruz. siyaset dilindeki saygısızlık, herkese istediği gibi konuşabilme hakkı veriyor sanki. Ben bu yıl arkadaşlarımla bir kahve içmeye bile çıkamadım. Gitsem bile zaten çok da pahalı. 13yaşındaki bir çocuk kaliteli bir eğitim alabilmek için neden bu kadar zorlansın?

Çocuklar o kadar gergin ki, değişimin biran önce çözümleri de getirmesini bekliyor. Ona diyemedim milletvekili seçimlerini bekleyeceksin...Parlak parlak bakışlarındaki heyecanı size nasıl akatarabilirim bilmiyorum ama göz bebeklerinin içindeki ateşi gördüğüme yemin edebilirim.

Bugün, yarın kiminle karşılaşsam isyan şölenlerinde dans edeceğimiz kesin, sevinç ateşleri etrafnda döneceğimiz de kesin. Özgür Özel i hiç anlamamışım. Hiç böyle bir başarıyı beklememiştim. Bence çoğu kişi de beklemiyordu. en güzel şeyler hiç ummadığın anda olurmuş ya, işte tam da öyle oldu. Tüm Cumhuriyet Halk Partisi yönetimini gönülden tebrik ederim. Çocuklarımıza umut verdiniz, vermekle kalmayacak umut da olacaksınız.

Selin gelecekte pilot ya da uzay mühendisi olmak istiyor. Cehaletin parlatılması döneminin sona ermesi de benim dileğim. Eğitim sistemindeki aksaklıklar ve vizyonsuz öğretmenlerden kurtulmak benim de kızım olduğu için dilklerim arasında. Parasız kaliteli eğitim sağlandığında Selin yurt dışına gitmeyeceği için mutlu olduğunu söylüyor.  Yurt dışı hayalalleri sadece gezmekle sınırlı olsun çocuklarımıza. Ülkemizde, keyifle, refahla yaşasınlar. Teşekkürler CHP.