Karşıyaka bu akşam ligdeki akışını ilgilendiren , önemli bir galibiyete imza attı.  Bu galibiyetin başrolü Ufuk Sarıca hocamıza aitti. 
İlk periyot , hemen hemen bütün hücumların , hocamızın oyun planından çıktığı çok belliydi. İyi top çevirme sonucu bomboş şutlar bulduk ve her şuta kalkan , bu boş hücumlarda , rakibe cezayı kesti. İlk periyot attığımız 31 sayı da hücum performansımızı ortaya koydu. Maçın bu bölümlerinde , takım olarak çok iyiydik. Herkes işini iyi yaptı. Savunmada da oldukça başarılı olunca ilk periyot sonunda fark 15’e çıktı. 
 Ne yalan söyleyeyim, maç başlamadan, çok çok zor bir maç olacağını düşünüyordum. Rakibin Avrupa kupası yarı finalindeki etkileyici performansını izlemiştim. Kendilerine de Avrupa şampiyonluğu yolunda başarılar dilerim. Fakat Ufuk Sarıca ve öğrencileri bu maça belli ki çok iyi hazırlanmışlar. Psikolojik olarak da maça hazır oldukları aşikardı. Maçın hiçbir bölümünde oyundan düşmediler. 
İlk periyotta yakaladıkları farkı oyun sonuna kadar çok İyi korudular. 
 İçeride Deniz kardeşim ve genç Haltalı iyi işler yaptı. Bilhassa savunmada her ikisi de çok gayretliydi. Deniz son periyotta 5 faul alıp çıkınca bütün yük Furkan Haltalı’ya kaldı. Mert Celep te üzerine düşeni yapınca , rakibe içeriden kapıyı kapattık . Karşıyaka’da kötü oynayan oyuncu yoktu. McCollum topu iyi paylaştırdı ve tam 9 oyuncu skor üretti. Bu da maçın önemli istatistiklerinden biriydi . 
 Son Beşiktaş hezimetinden , herkes gerekli dersleri çıkarmış. Çok istekli bir oyun vardı. 
 Ben her zaman Ufuk hocamızın hayranıyım ! Bizi başka hiçbir hocanın , kendimizden 10-15 kat büyüklükteki bütçelere karşı şampiyon yapabileceğine inanmıyorum! Hem de rakiplerin federasyon,hakemler,medya destekleri olmasına rağmen bizi şampiyon yaptı ve geçen sene de final oynadık ! Maalesef her sene şampiyon olamıyoruz ! Ama Ufuk hocamız , ilk geldiğinde son topa kadar mücadele edecek bir takımdan bahsediyordu. Ve bu sözünü son bir kaç maç hariç tuttu. Şimdi benim gördüğüm , son topa kadar mücadele eden o takım geri gelmiş ve büyük Karşıyaka taraftarının desteğini istiyor ! Lütfen Ufuk hocamızın tarihi başarılarını görmezden gelmeyelim ve takıma sahip çıkalım ! 
Sevgi ve saygılarımla.