15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih süreci bugün başladı. Adaylar başvurularını 21 Kasım’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek. Atamalar 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde gerçekleştirilecek.
15 BİN ÖĞRETMEN İÇİN KRİTİK SÜREÇ BAŞLADI
Öğretmen adaylarının merakla beklediği atama takviminde tercih aşamasına gelindi. 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları bugün itibarıyla başladı.
BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK
Adaylar tercihlerini 17–21 Kasım tarihleri arasında yalnızca elektronik ortamda, e-Devlet şifreleriyle gerçekleştirecek. İl ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine gitmeye gerek olmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, branş bazında kontenjan dağılımını 18 Nisan’da açıklamıştı. 23 Haziran–20 Ağustos tarihleri arasında yapılan sözlü sınavların sonuçları, KPSS puanının %50’si ile sözlü sınav puanının %50’si esas alınarak hesaplandı ve 29 Ağustos’ta ilan edildi.
15 bin sözleşmeli öğretmenin ataması, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Atanan öğretmenler görevlerine 19 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Bu atama dönemiyle birlikte öğretmen istihdamında önemli bir değişiklik yapılacak. Yeni dönemle birlikte KPSS ve sözlü mülakat şartı kalkıyor. Öğretmen adayları, bundan böyle Milli Eğitim Akademisi’nde 14 ay süren bir eğitim programına tabi tutulacak.



