Bayram tatilinin sonlanmasıyla birlikte, Türkiye genelinde dönüş trafiği vatandaşlar için adeta çileye dönüşüyor. Ramazan Bayramı tatili ile eğitim-öğretim ikinci dönem ara tatilinin 5-15 Nisan tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle trafikte önlemler arttırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram için yaptığı açıklamada, bayram tatili dönüşü yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı ile alınan ortak karar doğrultusunda bazı taşıtların belirli güzergahlarda Pazar günü için trafiğe çıkmayacağını belirtti.

AĞIR TAŞITLARA İZİN VERİLMEYECEK

Bayram tatili dönüşünde sürücülerin trafik kurallarına uymasının önemini belirten Bakan Uraloğlu, tatil dönüşü yollarda trafik yoğunluğunun artacağını ifade etti. Uraloğlu, bu yoğunlaşmayı önleyebilmek için İçişleri Bakanlığı ile koordineli çalışarak ağır taşıtların Pazar günü için belirli güzergahlarda trafiğe çıkmamaları yönünde karar aldıklarını bildirdi. Alınan bu kararla trafik yoğunluğunun biraz daha azalacağını belirten Uraloğlu, “Mutlaka biz dönüş yolunda acele etmeden zamanında yola çıkarak, kurallara uyarak inşallah varacağımız yerlere varalım istiyoruz. 81 ilimizin tümünde tedbirlerimizi almış durumdayız. Trabzonumuz’da da bayram boyunca belli etkinliklerimiz olacak, belli ziyaretlerimiz olacak. Ramazan’ın sonunda bayram sevinci yaşadığımız günlerdeyiz. Tekrar bütün milletimizin bayramı mübarek olsun, Trabzon’dan bütün milletimize bütün arkadaşlarımızla beraber selamlarımızı gönderiyoruz, hayırlı bayramlar diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

İzmir itfaiyesi öncülük yapmaya devam ediyor! İzmir itfaiyesi öncülük yapmaya devam ediyor!

YASAK 15 NİSAN SABAHI SONLANACAK

14 Nisan Pazar saat 05.00'ten 15 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar kamyon, tır, beton mikseri gibi ağır taşıtların girişlerine de izin verilmeyecek.

Editör: Cumhur Küçükkahveci