Teleset Mobilya Akhisarspor bir taraftan küme düşmemek için mücadele ederken, diğer taraftan da Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma hayalini kuruyor. Perşembe günü Fenerbahçe ile kupa finaline çıkacak. Ama öncesinde ligdeki rakibi Galatasaray idi.

1 hafta boyunca konuşulan konu, Akhisarspor'un kupa maçını düşünerek ligdeki maçında as oyuncularının oynayıp, oynamamasıydı. Bazılarına göre oynatılmaması etik değildi. Bu düşüncenin sebeplerinden biri Teknik Direktör Okan Buruk'un rakibi Galatasaray'da yıllarca top oynaması ve sarı kırmızılılarla özdeşleşmesiydi.
Bu konuda ben etik değil diyenlerle de, oynatması gerekir diyenlerle de çok ama çok farklı düşünenlerdenim. Okan Buruk'un yerinde olsam, as oyuncularımı kupa finaline saklar, daha az forma giyenlere kendilerini göstermek için şans verirdim. Çünkü as oyuncuların hem sakatlık, hem kart hem de yorgunluk sorunları olabilir. Ligde 2 maç daha şans var. Birini kazanması bile yeter ama kupa maçının telafisi yok. Yenemezse kupayı kaptırır.
Kafa olarak da as oyuncular kendilerini oyuna veremeyebilirler ama yedek oyuncular kendilerini gösterip, kupa finalinde formayı kapmak için ellerinden geleni yapar, daha çok mücadele eder. Bunu dünyadaki tüm takımlar yapıyor, en büyüğünden en küçüğüne kadar... Okan Buruk da büyük ihtimalle başkalarının etkisinde kaldı ve as oyuncularının hepsini sahaya sürdü, ideal 11 ile rotasyon yapmadan Galatasaray karşısına çıktı.

Oyunu yavaştan aldı

Galatasaray'ın tempoyu yüksek tutacağını düşünmüştüm maçtan önce. Akhisar'ın dezavantajını kullanacaktı. Fakat hiç de öyle olmadı. Hatta tam tersi oldu. Oyunu yavaşlatmaya çalıştı. Oyuncular topu oyuna geç soktu, yavaş hareket ettiler. Bu yeşil siyahlıların işine gelen bir durumdu. Oyuna hükmeden kendileriydi.
Kafa toplarında bazı oyuncular kollarını kalkan olarak kullanılıyor. Bu son senelerde çok moda oldu. Bu sebepten UEFA yeni kurallar çıkardı. Kolla rakibe müdahale edildiğinde, pozisyonuna göre sarı hatta kırmızı kart verilebiliyor. Serdar Aziz, hava topu mücadelesinde Onur'un arkasındaydı. Kolunu kaldırarak müdahalede bulundu, o kol Onur'un boynuna geldi ve dengesiz bir biçimde yere düşmesine neden oldu. Hakem Ali Palabıyık faul bile vermedi. Sarı kartlık bir hareketti oysa. Sakatlık içten bile değildi.
Akhisar, daha üstün görünse de golü bulan konuk takım oldu. Güzel paslaşmalar ve Fatih'in topa uzanamaması ev sahibi takımın geriye düşmesine neden oldu. Sonrasında hızlı hücuma yakalandı, Rodriges gibi hızlı bir oyuncuya geniş alan bırakıldı. Dany karşısındaydı ama hiç beklenmedik bir hareketle topu arkasına bıraktı. Böylesine hızlı bir oyuncuyu geniş alanda durdurması zor. Rahatça geçip, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve farkı 2'ye çıkardı.
Ev sahibi takım yavaş yavaş baskıyı arttırdı. Pozisyonlar buldu olmadı, penaltı kazandı olmadı. İlk yarı böyle sona erdi.

Tek kale maç

İkinci yarıda Akhisar rakibini adeta hapsetti, maçı tek kaleye çevirdi. 50. dakikada golü buldu fakat direkten dönen top Serdar'a çarparak ağlarla buluşmuştu. Golü kendi kalelerine atmışlardı. Baskı kesilmeden devam etti, puan getirecek gol bir türlü gelmedi. Gol yollarında çok etkisiz kalındı. Kaleci Muslera'nın da gününde olmasının bunda etkisi büyüktü. Maç 2-1 Galatasaray galibiyetiyle sona erdi.
2-0 olduktan sonra ilk yarı bitene kadar Dany her topla buluştuğunda ıslıklandı. Taraftar mücadelesinden memnun değildi anlaşılan. Eskiden Galatasaray formasını da giymişti. Bunun da etkisi vardı elbet.
Mustafa ile Gomis'in İstanbul'da oynanan ilk lig maçında davaları vardı. Sorunlar yaşamışlardı. Bu maçta da Gomis'i tutma görevi Mustafa'ya verilmişti. Aralarında bir soğuk savaş vardı içten içe. Birbirlerine biraz sert müdahalelerde bulundular. Özellikle Gomis bunu çok yaptı. Neyse ki bir problem çıkmadı.   
Taca çıkan bir pozisyon sonrası yedek kaleci itirazlarda bulundu. Sarı kartı yedi susmadı, sonra kırmızı karttan dolayı yedek kulübesinden atıldı. Oynamadan kart yemek de büyük başarı. Perşembe günü kupa maçı var ve o maçta oynayamayacak. Sorumsuzca bir hareket.
Lig'in bitmesine 2 hafta kaldı. Akhisarspor küme düşme potasının 3 puan üzerinde. Altında 2 takım var. Bunlardan Konyaspor'un Fenerbahçe ile ve Osmanlıspor'un ise Beşiktaş'la maçları var. Fikstürleri zorlu. Akhisar ise Kayseri'ye konuk olacak ve son hafta Osmanlıspor'u ağırlayacak. Rakiplerine göre işi daha kolay. Tek sorun hafta içi oynayacağı kupa maçının vereceği yorgunluk. Kadro iyi, kupayı da alabilir, ligde de rahatça tutunabilir.