4 haftadır galibiyete hasret kalmış Akhisarspor, evinde ağırladığı Bursaspor karşısında da hayal kırıklığı yaşattı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Önce uzak geçmişe gideyim. Son 4 maç ve alınan sadece 3 puan. Şampiyonluğu hedefleyen bir takım için bu asla kabul edilemeyecek bir şey. Üstüne üslük, bu 4 takımdan 2 tanesi küme düşme hattında. Olacak iş değil.

Şimdi yakın geçmiş... Cuma günü... Rakip Bursaspor... Karşılaşmaya çok kötü başladı. Daha 1 dakika bile geçmemişken defansı açık verdi, Serdar Özkan'ı kaçırdı. Tehlike faul ile önlendi, sarı kart getirdi. Gerçi faul tamamen gereksizdi. Serdar'a 3 kişi yetişmiş, pozisyona girmesine engel olmuşlardı.

***

4. dakikada bu sefer Seleznyov defans arkasına sarktı. Şutu kaleci Gökhan'ın üzerine gitti.

Oyuna Bursaspor hükmediyordu. Ev sahibi takım ilk kez rakip kaleye taaaa 18. dakikada gidebildi. Bu dakikaya kadar hiç bir varlık gösteremedi.

Sonra oyun dengelendi. Pozisyon yok denecek kadar azdı. Sürekli pas hataları yüzünden kaleciler üşümekle kaldı. Gerçi konuk takımın kalecisi eski Bucalı Çağlar sadece bir kaleci değil. Libero gibi oynayıp, kalesini terk edip, paslaşmalara katılıyor.

Yeşil siyahlı takımın kaleye ilk şutu ise 28. dakikadaydı. İlk yarının sonlarına doğru biraz yüklense de, final paslarını yapamadı.

***

İkinci yarı bambaşka başladı. İlk yarı sadece orta sahalar kapışmışken, bu sefer sadece hücum ve defans oyuncuları düelloya başladı. Topu alan rakip kaleye gitti kolayca.

57'de Serdar'ın ortası, Seleznyov'un kafası golü getirdi. Bu gol dönüm noktası oldu. Bursaspor skoru korumaya çalıştı, Akhisarspor ise gol atmaya... Sakatlanmalar, yerde yatmalar... Klasik Türk futbolu... Akigolar atılan golden daha kolayını yakaladı. Tolga ortaladı, müsait durumda Hadzic kafa vurdu, auta attı. Bunu dışında Muhammet'in güzel bir serbest vuruşu vardı ama kaleci çıkarmıştı. Elde başka bir gol pozisyonu yoktu.

***

Akhisarspor'un oyun sistemi yok. Oyuncular sanki ilk defa birlikte oynuyor gibiydi. Birbirlerini tanımıyorlar, ne zaman ne yapacaklarını bilmiyorlar. Defans arkasına sarkmak isteyen oyuncunun ayağına pas atılıyor, kaptırılıyor. Ceza alanına kadar geliniyor, final pasları yerini tutmuyor. Değişik varyasyonlar yok. B planı yok.

İki takımın da hedefi her ne kadar Süper Lig olsa da ve her ne kadar puan tablosunda ligin üst sıralarında yer alsalar da oynadıkları futbol, küme düşme hattındaydı. Bu futbolla üst lige çıkmaları zor. Ama iki takımı birbirinden ayıran bir faktör var. Akhisar transferde biraz sessiz kaldı. Haftalardır kötü futbol oynuyor. Çıkış yapıp yapamayacağı soru işareti.

Bursaspor, kısa süre önce teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez'i getirmişti. Sezon arası da tecrübeli oyuncular Serdar Özkan, Tayfur Bingöl ve Keremcan Akyüz'ü kadroya dahil etti. Değişim var. Kötü futbolunu düzeltme olasılığı yüksek.